alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
tom napisał/a:
jesli dokupisz dedykowana lampe pentaxa z af asistancem(strumieniem podczerwieni) af bedzie na tyle szybki by lapac ludzi w ruchu :)

Czy ty wiesz co piszesz? Czerwony wzorek pomaga tylko w slabych warunkach swietlnych, nie ma nic do szybkosci AF...

tom  Dołączył: 07 Maj 2007
ma! af dziala szybciej z strumniem nizeli bez niego! zrob test w pomieszczeniu gdzie nie ma WOGULE swiatla

tom napisał/a:
ma! af dziala szybciej z strumniem nizeli bez niego! zrob test w pomieszczeniu gdzie nie ma WOGULE swiatla

A zrob test w pelnym sloncu.

w pelnym slonu af jest wystarczajaco szybki i nie potrzebuje af asistanca.. :)

no wlasnie - a z twojej wypowiedzi wynikalo, ze poprawia w kazdych warunkach. Ok, moze sie troche czepiam... ;-)

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
alkos napisał/a:
Czerwony wzorek pomaga tylko w slabych warunkach swietlnych
tom napisał/a:
zrob test w pomieszczeniu gdzie nie ma WOGULE swiatla
Ja wiem już od jakiegoś czasu, że ty nie czytasz tego forum prawie wcale. Ale, że nawet nie czytasz postów, na które odpowiadasz - to dla mnie nowina.

bez komentarza.

Emsi  Dołączył: 04 Cze 2007
Dzięki za info pokombinuje tyle, że taka lapmpka kosztuje też trochy :) Tak sobie myśle... jeśli pojawiły by się kiedyś nowe obiektywy ultradźwiękowe w rozsądnych cenach, w nich AF powinien być szybszy niz w tych napędzanych przez korpus. Dzisiaj znalazłem gdzieś foty z k100 robione na długim kicie i iso 3200 w hali jazda figurowa, wszystkie były niezłej jakości i ostre także myśle, że będzie znośnie :)

kondrath  Dołączył: 31 Lip 2007
Witam!

A kiedy ma się pojawić K100D Super? we wrzesniu?

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Emsi napisał/a:
w nich AF powinien być szybszy niz w tych napędzanych przez korpus.
Też mam taką nadzieję. Ale na pewno będzie cichszy od tych ze śrubokrętem. Lepiej poczekać na pierwsze opinie użyszkodników.

Skocz do: