Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
Nowy Flickr, czyli 1TB na zdjęcia dla każdego
Od wczoraj serwis flickr.com oferuje 1TB przestrzeni na zdjęcia, dla każdego, bez żadnych opłat i bez zmniejszania rozdzielczości zdjęć. Odświeżono także wygląd serwisu - trzeba będzie na nowo się przyzwyczajać.

Więcej można przeczytać tutaj:
http://myapple.pl/content...odmieniony.html

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
Widzę mocne wzorowanie na nowym Fejsie: 90% przestrzeni to zdjęcia i nieskończony scroll.

Na takich stronach zawsze zastanawia mnie sens linków w stopce. Spróbujcie znaleźć sobie odpowiedni i jakiś kliknąć :evilsmile:

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Całkiem fajne. Nie ma pierdół stu tylko zdjęcia :-)

Przemas  Dołączył: 11 Gru 2006
Całkiem ładny - i miejsca dużo :) można zapychać zdjęciami ;)

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
Mnie to bardziej przypomina G+

1TB?

biorę !!!
dokupię taki sam dysk i mam podwójny backup danych ;-)

ziemo  Dołączył: 28 Gru 2008
W picasie/G+ niby miejsca na zdjęcia mniej, ale te w rozdzielczości do 2048px nie są liczone, mi to wystarcza.

pszczołowaty  Dołączył: 07 Gru 2009
ja jakiś inny jestem ;)
zrobiłem sobie album, na tym flikrze, wrzuciłem zdjęcia w pełnej rozdziałce, czy mogę gdzieś w ustawieniach zaznaczyć aby pokazywały się np Large 1024 ?

Hihnt  Dołączył: 06 Wrz 2008
Gdzie maja sie pokazywac w wersji large?

publicznie
aby oryginalne wymiary zdjęć były tylko dla mnie, czy mogę zablokować pobieranie zdjęć przez innych, wiem wiem lamerskie pytania, ale nie ogarniam tego flikra w wersji angielskiej :) na razie szukam w ustawieniach

[ Dodano: 2013-05-24, 17:18 ]
ok znalazłem :)

pszczołowaty, pochwal siem :]
gdzie to ustawić i swoim flickrem

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
To ja jeszcze bardziej lamersko zapytam ... jesli wstawie na flickra zdjecie w pełnej rozdzielczości, to pod potrzeby forum wystarczy wybrać w flickrze rozmiar np. 700 mpix. Czy musze jednak obrabiac do 700 przed wstawieniem na flickra ?

x4rd  Dołączył: 07 Mar 2012
Aaaa tam, ja i tak wolę 500px - już się przyzwyczaiłem.

Acer  Dołączył: 08 Maj 2008
wuzet, nic nie musisz obrabiać, flickr sam zmniejszy, a czy jakość po zmniejszeniu będzie Ci odpowiadała to już Twoja sprawa - mi odpowiada :-)

dlugas1982, he he nie jestem pewien ale chyba tak to robiłem
po załadowaniu zdjęć na samym dole zakładka your privacy =>your account=>Privacy & Permissions=>Who can access your original image files? Only you (lub udostępniasz np znajomym lub rodzinie, ale jak to jeszcze nie wiem :D =>Largest shared image size pozostawiłem domyślnie, sporo tych opcji, próbuj :)powoli rozgryzam go , a mnie znajdziesz w grupie the tatra mountains ;)
czy można coś zaradzić aby przy przeglądaniu flickr na pełnym ekranie nie skalował do szerokości (obcina górę i dól zdjęć) tylko do wysokości, trudno byłyby marginesy :/?

Jeśli chodzi o swobodę poruszania i ergonomię to jest jakaś masakra.
Jak zwykle ozdobników więcej jak prostych rozwiązań.
1TB tylko kusi

wojtek_84  Dołączył: 14 Sie 2009
A czy orientuje się ktoś czy można udostępnić cały "set", ale tak żeby osoba której wyślę zaproszenie mogła go pobrać do siebie na dysk?
Próbowałem to znaleźć ale bez sukcesów.

Chciałem Flickr wykorzystać do wymiany zdjęć między znajomymi i ewentualny backup, ale jak nie da się pobierać całego setu za jednym kliknięciem to trochę lipa.

Do tej pory używałem dropboxa, ale 3Gb to trochę mało i trzeba to regularnie czyścić.

http://www.flickandshare.com/

http://www.flickr.com/ser...57622874451890/

3 sposoby http://www.makeuseof.com/...kr-photos-sets/

może to pomoże, nie wiem czy to znośnie działa, tak na szybko tylko "wyguglowałem"

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
wojtek_84 napisał/a:
Do tej pory używałem dropboxa, ale 3Gb to trochę mało
Pozwolę sobie zatem polecić Copy - taki inny Dropbox. Obecnie na starcie 15GB, ale korzystając z mojego linka dostaje się 5GB więcej (i ja i Ty).

Właśnie do udostępniania zdjęć z tego korzystam (hello tref). Jest opcja ściągania całego albumu jako .zip.

PS, mam nadzieję, że post nie jest wbrew regulaminowi. Nie trzeba korzystać z mojego referrera - wtedy po prostu żadna ze stron nie dostanie ekstra 5GB.

20GB na "backup" to mało, ale na podsyłanie komuś sporej ilości setów to już się nadaje

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
O, spróbuję, bo sobie niechcący skasowałem wuala z telefonu, a wersji na androida 2.1 już nie ma do pobrania z marketu. :(

[ Dodano: 2013-06-03, 18:21 ]
E, chała. Żeby przeglądać udostępnioną przez kogoś zawartość, trzeba mieć konto i być zalogowanym. We wuala wystarczy link. Czyli jednak czeka mnie w końcu flashowanie telefonu...

Skocz do: