Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
negocjatorek, lepiej kup 1.7 w wersji A

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
tylko kosztuje przynajmniej 2x więcej :/ no to mam dylemat ... a po zakupie dyszki musiałem zrobić remont kompa no i teraz skrobię kazdą złotówkę, tym bardizej ze nie zarabiam jeszcze (uczeń).

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
M z manualną lampą zewnętrzną daje radę.

mam z Pttl-em i lubię nią doświetlać portretowanych ludzi w plenerku i chyba nie chciał bym rezygnować z automatu lampki. Chyba powoli sobie odpowiadam na pytanie :) tylko co z tą 50mm/2 zła jest ?

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
negocjatorek, jest po prostu ciemniejsza ( 1/2 działki od wersji 1.7 i cała działkę od 1.4)

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
negocjatorek, 50 2 A. Światła Ci wystarczy spokojnie, a wygoda jednak większa. 1.4 to już raczej zabawa z głębią ostrości, np portret, kwiatki, bo trafić ostrością przy takiej dziurze na manualnym szkle w zwykłej "akcji" to loteria.

ok. dzieki. Zdążyli mi sprzątnąć to A... Poczekam aż coś nowego się pojawi. Przy przysłonie 2 i tak głębia ma tylko 50 cm więc więcej mi nie potrzeba. A od czegoś chciałem zacząć przygodę z innymi szkiełkami. Dzięki za odpowiedzi.

Misiek  Dołączył: 05 Lip 2007
negocjatorek, przyznaję się bez bicia - ja sprzątnąłem :-P . Ale obiecuję podzielić się wrażeniami jak dojdzie. Będzie to mój pierwszy manulany obiektyw :-) .

Nie ma sprawy :) liczy się refleks. A cena bardzo dobra była z tego co widzę. Ale i tak bez gotówki jestem więc nie żałuję bardzo :) Miłego użytkowania

Skocz do: