tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
małe sprostowanie. Zrobiłem test, autor wątku, w którym jest ustawiona data wygaśnięcia postu po wygaśnięciu tego postu ma dekrementowany licznik. Jadnak [ja myślałem, że dzieje się tak tylko w przypadku skasowania postu].
Nie wiem, czy liczniki innych userów [piszących w takim wątku, który wygasł] też są dekrementowane, na 99% tak, gdyż musi być możliwość wyszukania postów, a jak znika z bazy...

Zatem przepraszam za zamieszanie z początku tego wątku.

ClicoFantastico  Dołączył: 14 Paź 2006
dzerry napisał/a:
trzeaba zawezac do site:co.uk

dzerry napisał/a:

Dan dal linka do webstera - swietnego darmowego slownika - niestety amerykanskiego.

Ej, ej dlaczego niestety ? Masz coś do American English :evilsmile: :-P ?

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
ClicoFantastico napisał/a:
Ej, ej dlaczego niestety ? Masz coś do American English
Mam, bo jestem zmuszony na codzien go uzywac i mam rozdwojenie jazni :-P A co.uk, dlatego, ze .com to raczej malo wymierne jest ;-)

dz.

stw  Dołączył: 19 Kwi 2007
Gwiazdor mnie pogonił na PW, że nie zaktualizowałem wątku. Otóż nie mam niczego do dodania - do chwili obecnej nie otrzymałem od warewolfa ani matówki, ani zwrotu pieniędzy.

MvA  Dołączył: 29 Kwi 2006
Cytat
Gwiazdor mnie pogonił na PW, że nie zaktualizowałem wątku. Otóż nie mam niczego do dodania - do chwili obecnej nie otrzymałem od warewolfa ani matówki, ani zwrotu pieniędzy.

:shock: naprawde myslalem, ze sprawa zakonczyla sie dla ciebie pomyslnie. ludzka bezczelnosc nie zna granic:/

davnes  Dołączył: 18 Lis 2006
trzeba z nieuczciwością walczyc bo jesli sie da temu spokój to gościu znowu bedzie kręcił wały :-B

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Nie damy mu spokoju, dla zasady. :-/

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
Gwiazdor napisał/a:
Nie damy mu spokoju, dla zasady.

moze ktos jest z tego miasta co sprzedajacy :?:

moglby podejsc i osobiscie poprosic o oddanie pieniedzy

diplodok napisał/a:
Gwiazdor napisał/a:
Nie damy mu spokoju, dla zasady.

moze ktos jest z tego miasta co sprzedajacy :?:

moglby podejsc i osobiscie poprosic o oddanie pieniedzy

Gość jest z Jarocina, i ten adres mam. Ale tam go nie ma, jest we Wrocławiu (tak przynajmniej można się dowiedzieć pod domowym numerem). Adresu Wrocławskiego brak.

Podobno moje pieniądze wpłacił w zeszłym tygodniu na poczcie (oczywiście nie uznał za stosowne poinformowania mnie o tym, dowiedziałem się dopiero jak sam zadzwoniłem). Wpłaty na poczcie długo idą, więc wymówka jest dobra... No nic, uwierzę, jak zobaczę pieniądze z powrotem na swoim koncie.

Gwiazdor - przedzwoń do niego do domu i porozmawiaj z jego matką - kobieta wydaje się rozsądna. Trochę mi jej swoją drogą szkoda - w końcu to syn powinien się wstydzić, a nie ona za niego.

stw, dzwoniłem, dostałem (od ojca albo brata) numer jego komórki. Zadzwoniłem i tam, i odebrał. Obiecał zwrot kasy, więc teraz poczekam kilka dni czy coś się stanie. Mam nadzieje, że okaże się człowiekiem honorowym i cała sprawa zakończy się pozytywnie. ;-)

Gwiazdor napisał/a:
stw, dzwoniłem, dostałem (od ojca albo brata) numer jego komórki. Zadzwoniłem i tam, i odebrał. Obiecał zwrot kasy, więc teraz poczekam kilka dni czy coś się stanie. Mam nadzieje, że okaże się człowiekiem honorowym i cała sprawa zakończy się pozytywnie. ;-)

Życzę Ci jak najlepiej, ale na honor warewolfa raczej bym na Twoim miejscu nie liczył - już z 6-7 razy słyszałem od niego, że następnego dnia przelewa pieniądze, po czym, przy następnej rozmowie, okazywało się, że "jeszcze nie przelał, ale jutro to już na pewno". Dlatego też do zapewnienia, że wpłacił pieniądze w zeszłym tygodniu na poczcie, podchodzę ostrożnie...

Nabrałem już natomiast pewności, że mam do czynienia nie z oszustem, ale z człowiekiem całkowicie niepoważnym, którego może po prostu trzeba zmotywować jakoś do działania. Np. telefonami na numer domowy i rozmowami z jego rodziną. Szkoda tylko, że to oni się wstydzą, a nie on.

Skoro on tak rzadko bywa w domu, i do tego jest tak jak piszesz, to raczej nekanie rodziny dużo nie da. Nękanie jego pewnie też. ;-)

Czy ktoś wie, w jakiej sieci jest numer komórki zaczynajacy się od 790?

yourNIGHTMARE  Dołączył: 12 Maj 2007
790 to numery nowej sieci PLAY w ktorej sam posiadam karte ze wzgledu na tani roaming. Korzystaja oni z sieci Plusa ich anten itd
Pozdrawiam

hijac3k  Dołączył: 12 Maj 2007
Gwiazdor napisał/a:
Czy ktoś wie, w jakiej sieci jest numer komórki zaczynajacy się od 790

wydaje mi się, ze Play

Ja swoja drogą postraszylbym go zgłoszeniem sprawy na Policję. Już raz w ten sposób udało mi odzyskać pieniadzę na Allegro. Ludzie słysząc Policja stają sie bardziej ugodowi.

yourNIGHTMARE  Dołączył: 12 Maj 2007
Policja roznie dziala na roznych ludzi. Osobiscie powiedzialbym mu ze sam przyjade po ta kase i dodatkowo obciaze go kosztami dojazdu do niego mysle, ze motywacja do wplacenia na konto bedzie wtedy dosc dobra ;-) ;-) ;-)

No właœnie, kto jest z Wrocławia? ;-)
Jak się nic nie wydaży do końca tygodnia to chyba trzeba do niego zadzwonić z pytaniem "gdzie możemy się spotkać?", może to pomoże. :evilsmile:

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
Cytat
kto jest z Wrocławia? ;-)
Ja mieszkam z Wrocławia, w czym pomóc?

Pozdrawiam,
Kytutr

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Kytutr napisał/a:
w czym pomóc?
Panowie, konkwistę w szczegółach to na PW proszę omawiać :evilsmile:

zorzyk, oczywiście, przecież chodzi też o element zaskoczenia. ;-)
Na razie poczekam do końca tygodnia, przelewy mogą iść kilka dni.

HURRRA, odzyskałem pieniądze. W niedzielę wysłałem do warewolfa smsa o tym, że jeśli pieniądze nie będą na moim koncie do czwartku, to idę na policję. To samo powiedziałem w rozmowie telefonicznej jego matce. Dzisiaj pieniądze trafiły na mój rachunek.

Skocz do: