ME Super, MZ-5N, K-5, krótka *, DA 21 LTD, Canonet + szklarnia
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
jorge.martinez napisał/a:Zabieram się do tego tematu i ilekroć zaczynam go czytać, gubię się.
.............
K100D + kit + HD DA 55-300 ED WR + Pentax 50/1,7
Sony i 2x Pentax
http://36klatek.pl
alekw napisał/a:
A robienie po raz pierdylion ... kanału w Wenecji ... wypasioną cyfrą.
alekw napisał/a:Ja to się dziwie, po kiego diabła ludzie jeszcze kupują cyfrówki (lustrzanki w szczególności). Do takiej pamiątkowej fotografii smartfon jest idealny:
- nie trzeba nosić tony sprzetu
- zdjęcia są słitaśne (szczególnie z instagramu)
- można je od razu pokazać rodzinie (przesłać MMS, przesłać na fejsika)
- a i jak prababcia sie uprze to można zrobic odbitkę 10x15
Keek napisał/a:alekw napisał/a:
No dzieki :(
Sony i 2x Pentax
alekw napisał/a:Keek napisał/a:alekw napisał/a:
No dzieki :(
To nie był slajd???![]()
komisarz napisał/a:to był, czy nie był, bo się zgubiłem? (A w ogóle to o jakim zdjęciu mówicie?)
komisarz napisał/a:P.S. Keek, "Z drugiej strony" to jedna z najfajniejszych stron na jakie ostatnie trafiłem w internecie![]()
komisarz napisał/a:to był, czy nie był, bo się zgubiłem? (A w ogóle to o jakim zdjęciu mówicie?)
P.S. Keek, "Z drugiej strony" to jedna z najfajniejszych stron na jakie ostatnie trafiłem w internecie![]()
Keek napisał/a:komisarz napisał/a:to był, czy nie był, bo się zgubiłem? (A w ogóle to o jakim zdjęciu mówicie?)
Troche mi nie wypada, badz co badz to nie o Wenecji watek. Moze Alek Ci zapoda. :D
Sony i 2x Pentax
Cytat![]()
Romek, tu naciskasz. Jak nie ruszy to ściągamy firmware typu c.
-Gdy obrazy zarejestrowane przy użyciu lampy błyskowej w trybie manualnym lub w trybie błysku stroboskopowego były odtwarzane z włączonym widokiem "Przegląd", poziom mocy błysku był wyświetlany w obszarze informacji o kompensacji błysku. Ten problem został rozwiązany.
-W przypadku naciśnięcia przycisku blokady AE/AF w trybie efektów specjalnych z wybraną opcją koloru selektywnego, gdy widok był powiększony i wyświetlane były opcje koloru selektywnego w podglądzie na żywo, obraz nie ulegał zmianie, gdy podgląd na żywo był włączony. Ten problem został rozwiązany.
-Rozwiązano problem, który powodował wstrzymanie działania funkcji wirtualnego horyzontu w wizjerze podczas wykonywania określonych operacji.
-Podczas odtwarzania obrazów zarejestrowanych z opcją braketingu balansu bieli wartość precyzyjnej regulacji balansu bieli 9 (kroków) była wyświetlana nawet dla obrazów zarejestrowanych z wartością precyzyjnej regulacji balansu bieli wynoszącą 10 (kroków). Ten problem został rozwiązany.
-Rozwiązano problem, który uniemożliwiał ruch kursora podczas wykonywania określonych operacji w trybie odtwarzania kalendarza.
-Zmodyfikowano rozmiar tekstu w niektórych obszarach w trybie odtwarzania kalendarza.
-Poprawiono sposób wyświetlania ogniskowych w formacie 35 mm [135] zapisanych w danych Exif obrazu.
-Podczas nagrywania filmu z rozdzielczością 1920 × 1080/24p w trybie ekspozycji M jasność obiektu nie ulegała zmianie nawet po dostosowaniu czasu otwarcia migawki. Ten problem został rozwiązany.
Romek, przejrzyj/przestudiuj sobie 300 str. instrukcję. Tam jest wszystko napisane np. jak zostać operatorem filmowym, jak surfować po menu, jak surfować po Internecie, jak odpalić mp3, naziemną telewizje cyfrową, jak zainstalować antywirusa itp.
A jak ci się to wszystko znudzi , to odpal sobie
![]()
Romek, ty masz z wirtualnymi przyciskami:
![]()
Ja natomiast czekam na Fujifilm X900s i Lightroom 15. Bo te obecne i te które powstaną, mają/będą miały za mało funkcji. A wiesz jaki ja jestemJestem jak ta nastolatka z telefonem komórkowym.
Jonasz Kundelek
CytatJa nie rozumiem, po co w ogóle jest tam jakikolwiek ekran... Powinni takie coś zafiksować na raw, dodać kółko wyboru iso, czasów, przesłony i tyle. I wypierniczyć ten ekran w cholerę. Czekam na cyfrę bez takowego. Rozprasza mnie :)
CytatA Iczek żeruje na dyskusjach z forum
"W sztuce może być coś dobrze zrobione albo źle, nic więcej." Stanisław Lem
M.W napisał/a:O takiej maszynce wspomniał (czas temu) wojtekk:
Cytat:
Ja nie rozumiem, po co w ogóle jest tam jakikolwiek ekran... Powinni takie coś zafiksować na raw, dodać kółko wyboru iso, czasów, przesłony i tyle. I wypierniczyć ten ekran w cholerę. Czekam na cyfrę bez takowego. Rozprasza mnie :)
Ale to nie wojtekk decyduje tylko:
1 testerzy
2 uważni czytelnicy instrukcji obsługi
3 zwolennicy upychania wszystkiego w jednym
4 sprzętowcy
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
jorge.martinez napisał/a:
Użytkownicy tego wszystkiego nie potrzebują.
Sony i 2x Pentax
Potrzebowałem czegoś cyfrowego. Nie chciałem lustrzanki, więc kupilem se Panasonica GF1. Dokupiłem za grosze wizjer optyczny 40 mm i nagle poczulem, że w kńcu znalazłem idealną cyfrówkę. Pobawilem sie, okazało się, że jednak pare rzeczy można w nim poprawić. Według wszystkich opini, GX1 czyli następca pół półki wyżej, naprawia wszytkie błędy. Znalazłem okazję, kupiłem. Faktycznie, niemal wszystko jest lepsze. Poza jednym - nie używam już wizjera optycznego, bo nie da się wyłączyc ekranu...jorge.martinez napisał/a:Jest coraz więcej aparatów z opcją zasłonięcia/ wyłączenia ekranu.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Poza jednym - nie używam już wizjera optycznego, bo nie da się wyłączyc ekranu...
Sony i 2x Pentax