K-5 + grip,Kasetka,sigma 17-70 os hsm, sigma 70-300 APO,Tamron 28-105 IF, SMC-A 35-80,SMC-FA 50/1.4, Revuenon 55/1.2+tcx2=110/f2.4,krotki kit.
metz 58-1
Velbon 600R
System Cokin-A: szara polowka 1ev i polar.
To juz choroba?
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Mam robaki
Żeby usunąć EXIF z plików ja wpisuję w linii komend:oyo555 napisał/a:Usuniesz wtedy exifa i wszystko poleci bez korekcji, przynajmniej w teori powinno(A przy okazji, zna może ktoś lepszy sposób na jego usunięcie? Byłbym wdzięczny za jakieś info.)
jhead -de *.jpgale to pod Linuxem, pod Windows to na pewno ktoś inny poradzi. :)
Jesteś pewien? Ja nie zauważyłem żeby mój lab dodatkowo wyostrzał zdjęcia, ale nie twierdzę że żaden tego nie robi.oyo555 napisał/a:Pamiętaj też żeby nie ostrzyć zdjęć. Lab Ci wyostrzy, Ty wyostrzysz i mogiła.
Parowóz, widziałem parowóz!!!
Mam robaki
pozdrawiam,
dzerrry
oyo555 napisał/a:Jeżeli już zrobiłeś korekcję, to zapisz zdjęcia w opcji Zapisz do weba. Usuniesz wtedy exifa i wszystko poleci bez korekcji, przynajmniej w teori powinno(A przy okazji, zna może ktoś lepszy sposób na jego usunięcie? Byłbym wdzięczny za jakieś info.)
CHINON & KA'SETKA
Mam robaki
Pozdrawiam, Jurek.
Pentax K 1 II ,Irix 15 mm. 24-70, f-2,8. 15-30. f-2,8. 100 mm macro. oraz kilka szkiełek zbieranych od lat 80-tych
Jurek, dlatego wlasnie ja przygotowuje sobie plik i z pelna swiadomoscia daje do wywolania 'bez korekcji'. To fakt, ze Ankara sie bardzo popsula. Gdy jeszcze byli w budynku Zatoki na Partyzantow, czesto dawalem im negetywy do archwizacji i bylem niezmiennie zadowolony - potrafili nawet poprawnie sciagac zafarby z oswietlenia ulicznego. Jakis czas temu znow cos archiwizowalem i dostalem totalny szajs, czyli probke mozliwosci laboranta, ktory probowal 'ulepszac' dobrze naswietlony negatyw. Od tamtej pory wole sam skanowac. W zadnym razie nie polecam ich uslug skanowania. Kolega skanowal u nich sredni format i musial z nimi walczyc pol miesiaca zanim dostal cos na poziomie - najwyrazniej osoba obslugujaca skaner nie ma o tym pojecia.Jurek napisał/a:Ja z kolei nie polecam Ankara lab, pracują tam osoby zupełnie niekompetentne
pozdrawiam,
dzerrry
Mam robaki
Ale oni tam maja DLaba.oyo555 napisał/a:Pawelk Taką kaszkę robi skaner Frontiera
pozdrawiam,
dzerrry
Mam robaki
hijac3k napisał/a:A co powiecie na temat Empikfoto? Do tej pory wywolywalem tam zdjecia z kompaktu i bardzo mi sie podobaly... Może ktoś wywolałby tam jakies próbne fotki i ocenił fachowym okiem co oni są warci?
Smiena 8M, K 200D, DA 18-55 II, SIGMA 17-70/2,8-4,5 DC, FGZ 540 AF
wojtal napisał/a:osobiście nie polecam, nie dość że drogo to jeszcze jakość kuleje, ale to tylko moje zdanie, pozdrawiam
CytatJurek, dlatego wlasnie ja przygotowuje sobie plik i z pelna swiadomoscia daje do wywolania 'bez korekcji'.
Pozdrawiam, Jurek.
Pentax K 1 II ,Irix 15 mm. 24-70, f-2,8. 15-30. f-2,8. 100 mm macro. oraz kilka szkiełek zbieranych od lat 80-tych