PZ1, KX i kupa szkieł
Cambo
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Mam robaki
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Tok'Ra napisał/a:Warto zwrocic swoja uwage na:
http://www.datarescue.com/photorescue/
oyo555 napisał/a:Jakoś tak wypada, że ciągle polecam Ostrowskiego w Domu Turysty na Westerplatte.Z tego co wiem, oni tam odzyskują zdjącia z kart po skasowaniu. ale nie mam pojęcia ile za to biorą.
PiotrR napisał/a:www.recovermyfiles.com
Odzyskałem tym fotki ze sformatowanego twardego dysku (w pełni sformatowanego, nie jakiś tam "szybki format"). Nie wiem, jak radzi sobie z kartami pamięci, ale na stronie piszą, że z nich też odzyskuje. Pełna wersja kosztuje 70$, to minus. Ale punkty odzyskujące dane też nie robią tego gratis, a program zostaje na przyszłość. Plusem jest prostota obsługi i wersja demo pozwalająca zobaczyć, co program znalazł do odzyskania (tak, można zobaczyć fotki, dokumenty itepe... no, rawy może nie, choć cholera je tam wie), tyle że bez możliwości zapisu. Podgląd jest już w trakcie skanowania, to też b. fajne. Oczywiście po zobaczeniu wyników pracy dema można kupić program online i zrobić zapis bez konieczności powtórnego skanowania (w przypadku kilkudziesięciogigabajtowego dysku to duże udogodnienie).
edit: chociaż widzę, że to photorescue o połowę tańsze jest, to może rzeczywiście warto się tym zainteresować.
plwk napisał/a:Krótka instrukcja i dyskusja nt. odzyskiwania plików (programy darmowe)
http://forum.cdrinfo.pl/s...hlight=freeware
PZ1, KX i kupa szkieł
Poprzednio Minolta7hi, Panas FZ7. Iuż K10D. Słoiki: kit 18-55, Sigma 24-135, TAMRON 70-300, Pentax A 28-2.8 i kilka w piwnicy z ogórkami :)