tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
fotografia i "zębologia" mają coś wspólnego - w obu przypadkach lepiej być rzemieślnikiem, niż modelem :mrgreen:

Dent  Dołączył: 30 Lip 2007
tref napisał/a:
fotografia i "zębologia" mają coś wspólnego - w obu przypadkach lepiej być rzemieślnikiem, niż modelem :mrgreen:

Niestety tu się mylisz.
Aby dobrze fotografować i dobrze leczyć i odbudowywać ruiny uzębienia trzeba być trochę artystą.
Panowie i Panie(choć tych jest mniej chyba na liście).
Nie bójcie się stomatologii-to nie musi boleć w nowoczesnych gabinetach(a zawsze w czasie wizyty można przecież zrobić przerwę na papieroska wyrywając dwójkę górną prawą :mrgreen: )
Nara
Rusząm dalej walczyć z próchnicą.
Dent (kochany przez małych i dużych pacjentów za swą wyjątkową łagodność :roll: )

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Dent napisał/a:
Nie bójcie się stomatologii-to nie musi boleć w nowoczesnych gabinetach(a zawsze w czasie wizyty można przecież zrobić przerwę na papieroska wyrywając dwójkę górną prawą :mrgreen: )

A ja wczoraj byłam! Twardziel ze mnie jest niezły - bez znieczulenia jechałam... :-D

A psom, to ja uwielbiam wyrywać zęby [ oczywiście tylko kiedy to konieczne ;-) ]. Albo czyścić z kamienia - miodzio! Czasem zdarza się kamień po 4-5 mm [sic!]. A choroby przyzębia są taki, że łamacze z trzema korzeniami wychodzą jak z masła. Mówię Ci Dent, to jest hardcore ;-)

Ps. Dent, powiedz mi - czyścić zęby z osadu, czy nie? Słyszałam sprzeczne opinie. [przeciw - szybciej się potem wszystko osadza, potem trzeba regularnie, ponoć przy nadwrażliwych zębach może potem być gorzej...]??

A ja wczoraj byłam! Twardziel ze mnie jest niezły - bez znieczulenia jechałam... :-D

A psom, to ja uwielbiam wyrywać zęby [ oczywiście tylko kiedy to konieczne ;-) ]. Albo czyścić z kamienia - miodzio! Czasem zdarza się kamień po 4-5 mm [sic!]. A choroby przyzębia są taki, że łamacze z trzema korzeniami wychodzą jak z masła. Mówię Ci Dent, to jest hardcore ;-)

Ps. Dent, powiedz mi - czyścić zęby z osadu, czy nie? Słyszałam sprzeczne opinie. [przeciw - szybciej się potem wszystko osadza, potem trzeba regularnie, ponoć przy nadwrażliwych zębach może potem być gorzej...]??[/quote]

5 MILIMETRÓW KAMIENIA TO JA I HOMO SAPIENS USUWAŁEM(rozumiem że psy to psy bez podtekstów).
Czyścić zęby scalingiem w razie konieczności a jeszcze lepiej regularnie piskować(to jest bezdotykowe i w pełni nieinwazyjne)Jak zostanie kamień=zapalenie przyzębia=każdy potem może zostać domowym dentystą bo sam powyrywa sobie rozchwiane zęby palcami
(I MOŻE JE SOBIE OBFOCIĆ ZE WSZYSTKICH STRON NAWET Z DOŁU).
Ale nam się oberwie od moderatorów za zboczenie tematów ale co tam :-B dla nich.
A w końcu człowiek całe życie się uczy (a i tak głupi umrze jak mówił jeden profesor na studiach).
Nara
Dent

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
DENT jesteś lajkonikiem (hihihih) czy LAIKIEM ? wydaje mi się, że nieumiejętnie używasz języka polskiego ...

LAJKONIK

LAIK

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
negocjatorek, Czasami ludzie dla śmiechu używają właśnie określenia lajkonik w odniesieniu do braku wiedzy w danej dziedzinie. Pewnie dlatego Dent tak to napisał :mrgreen: .

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Dent napisał/a:
Ale nam się oberwie od moderatorów za zboczenie tematów ale co tam dla nich.
Tym się nie przejmuj, na tym forum to reguła, a raczej niezboczenie z tematu byłoby piętnowane ostrzeżeniami :mrgreen:

argawen napisał/a:
negocjatorek, Czasami ludzie dla śmiechu używają właśnie określenia lajkonik w odniesieniu do braku wiedzy w danej dziedzinie. Pewnie dlatego Dent tak to napisał :mrgreen: .

Thanks for zrozumienie.
Na marginesie był kiedyś taki kawał.Chodziło tam chyba o epidiaskop a nie o episkopat i gościu sam stwierdził że był lajkonikiem a nie laikiem.
Chyba zrozumiałeś negocjatorku.
Wracam do paszcz.
Dent

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
może. w każdym razie mam dzisiaj nerwa, inaczej w ogóle bym tego nie pisał :) Miłego dnia

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
A ja też jestem LajKonikiem ;-)

robi  Dołączył: 27 Wrz 2006
Dent, powinieneś w gabinecie powiesić swoje fotografie, miałbyś pewność,
że pacjenci będa je oglądac z otwartymi buziami

:mrgreen:

deniel  Dołączył: 15 Kwi 2007
mygosia napisał/a:
A ja też jestem LajKonikiem ;-)
mygosia, Chyba Lajkonica albo podobnie :-)

Skocz do: