arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
Bo z Vistą był ten problem, że miała masę baboli na starcie na skutek pośpiechu i nowego jądra (brak kompatybilności sterowników) + kosmiczne jak na tamte czasy wymagania sprzętowe - a nie każdy chciał wydawać 2x płacę minimalną na upgrade kompa po to tylko aby (sic) udźwignął system :-D

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
Czy ktoś z Was przenosił kiedyś licencję na inny komputer? Mam Win8 kupiony w tej promocji zeszłorocznej XP->W8 i chciałbym przenieść go (zainstalować od nowa) na innym komputerze. Wiem, że to legalne, itd., ale jak jest z aktywacją? Czy wcześniej muszę 'zdezaktywować' W8 na starym komputerze, czy po prostu nowa aktywacja zastąpi starą?

Internet podaje sprzeczne informacje, jedni piszą, że można zrobić 'deactivate' prostą komendą z shella, gdzie indziej piszą, że nie trzeba robić nic, a sprawę załatwi aktywacja telefoniczna. Pani z infolinii microsoftu UK powiedziała, że mam zadzwonić jak już zainstaluję (i w międzyczasie z 2 razy poprosiła mnie o moje dane personalne, licząc na to, że je jej podam :-)

[ Dodano: 2013-12-11, 21:20 ]
Dobra, wystarczylo zainstalowac I zrobic aktywacje przez telefon, wklepujac 108 wygenerowanych numerkow :)

Skocz do: