zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Markus napisał/a:
Chętnie wymienię się doświadczeniami z dziedziny fotografii na mejla

Druga taka sama propozycja w ciągu 10 minut :evil: ;-) :evil:
Ludziska, to Forum jest do wymiany doświadczeń! Tu proszę pisać, a na mejla to ewentualnie szczegóły balangi omawiać ;-)

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Zgadzam się, że na forum trza pisać ale czasem nie chce się czytać setek postów i przeszukiwać wszystkich działów i wtedy mejl bywa niezastąpiony...:-)

Tomaszttr  Dołączył: 23 Lut 2007
Właśnie wróciłem z Wianek. W radio trąbili, że pokazy sztucznych ogni będą o 23:00. Stwierdziliśmy z kolegą, że najlepiej będzie robić zdjęcia z Kopca Kraka. Zaczeli strzelać pół godziny wcześniej. Dawno się tak nie nakląłem... ale za to strzeliłem parę nocnych fotek. Uspokajam się przy :-B , zatem może wrzucę jeszcze dzisiaj do galerii.

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Obecnie w Twojej galerii są dużo lepsze zdjęcia od tych na początku... :-)
Pozdrawiam MK

cheshirecat75  Dołączył: 04 Gru 2006
Tomaszttr, nie wiem czemu Ci się tak oberwało :) Zdjęcia są, jak dla mnie przyjemne i bardziej mi się podobają niż niektóre inne :P
A to z kotem podoba mi się nawet całkiem-całkiem, chociaż czegoś w nim brakuje - może ta łapa powinna być bardziej przerysowana, a tego rozmytego trochę mniej w kadrze, czy cuś. Ale pomysł fajny.

Tylko jak dla mnie, ta Twoja galeria robi troszkę napuszone wrażenie. Człowiek się spodziewa nie wiadomo czego, Fotografie Tomasza, brum, hum. A tu taki kotek w środku i spacerowe fotki. "Fotki Tomka" bym to raczej nazwał :)

Markus, dziękuję bardzo.
cheshirecat75, oberwało mi się ;-) bo były faktycznie kiepskie.
Co do nazwy galerii :-? nazywam się tak jak się nazywam, a to są moje fotografie. Może dla innych to fotki, ale dla mnie nie. :-) . W ostateczności zamiast Tomasz może być Tomka. Aczkolwiek każdą sugestię należy rozważyć :-B . Może lepiej będzię: Galeria zdjęć Tomka T...
Cholerny esteta... :mrgreen:

Marketing musi być dostosowany do produktu... ;-)

cheshirecat75, po dwóch szklaneczkach ginu z tonicem doszedłem do wniosku, że możesz mieć trochę racji. No nie żebyś miał całkowicie rację, ale odrobinę.
Nie, nie teraz te szklaneczki (z rana nie pijem) tylko wczoraj :lol:
Znalazł się specjalista od marketingu... :evilsmile:

Tomaszttr napisał/a:
cheshirecat75, po dwóch szklaneczkach ginu z tonicem doszedłem do wniosku, że możesz mieć trochę racji.

Strach pomyśleć, do czego byś doszedł, gdyby to była buteleczka whisky... ;)

Zapraszam go galerii. Link w stopce. Tylko 20 zdjęć z Pikniku Lotniczego :->

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
Tomaszttr, świetne zdjęcia, zwłaszcza te z dymem. Szkoda trochę tej uciętej Dakoty.

Dzięki djack, DC leciał bardzo nisko, zabrakło mi kadru :-x

[Tomaszttr] Zdjęcia.
Byłem ostatnio w Galerii Krakowskiej i okazało się, że można fotografować, ale nie witryny sklepowe. Byłem tam z moja ukochaną małżonką, która co zdjęcie ciosała mi kołki na głowie, a to że się zatrzymuję, a to znowu gdzieś tam idę, a nie ma gdzie usiąść, a nie wychylaj się bo ci aparat wypadnie, a drugiego ci nie kupię... :mrgreen:
W tych oto bojowych warunkach ;-) spłodziłem kilka zdjęć. Oceńcie proszę :-B
ISO 800, z ręki.

tomaszttr
Dzięki, naprawdę miło poczytać co macie do powiedzienia... :-P

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
jak to mówią "na początku był chaos", ale mówią również "szukajcie a znajdziecie", "jeśli wiesz co chcę powiedzieć" .... szczerze mówiąc brakuje mi ... nie wiem ... punktu zaczepienia, czegoś na czym możnaby "oko zawiesić". Nasuwa się pytanie "co autor miał na myśli?"

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
zdjęcie fontanny byłoby chyba fajniejsze, gdybyś ujął całość szerzej, więcej postaci (najlepiej w ruchu)....... Ogólnie parę zdjęć z galerii mogłoby powędrować do jakiejś sklepowej gazetki - ale zgadzam się z sołtysem, że trochę nie wiadomo o co chodzi w tych fotkach. Za mało mówią o atmosferze takiego miejsca, a z drugiej strony są zbyt mało starannie wykadrowane, za mało sterylne (na swój sposób), żeby intrygować jako dokumentacja współczesnej architektury (choć z grubsza zbliża się do tego fota: http://picasaweb.google.p...8499876576626).
Lubię za to zdjęcie z pokazu lotniczego ( http://picasaweb.google.p...581935850413810 ) - szkoda tylko, że nie wykadrowałeś samolotu nieco wyżej i nieco dalej od prawej krawędzi ;-)

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
dzerry, jeśli Twój link jest odpowiedzią na mój post to chciałem tylko napisać, że mój wywód dotyczył zdjęć, a nie tego, że nie moge ich znaleźć :mrgreen: :-P

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Ale dobrze pasuje :mrgreen:
Ruchome schody też aż sięproszą o próbę zdjęcia "w ruchu".

sołtys, cypis, a żebyście wiedzieli, że za cholerę nie miałem koncepcji zdjęć :-( . Następnym razem pojadę sam. To nie jest usprawiedliwienie, ja poprostu teraz nie potrafię fotgrafować architrktury lepiej.
Co do fontanny, mam szersze ujęcie, ale generalnie wybrałem złe miejsce. Wrócę tam jeszcze kilka razy.
cypis, cieszę się, że podoba ci się zdjęcie z Pikniku Lotniczego. Masz rację, szkoda.
Dziękuję za opinie. Jeżeli kotoś ma jeszcze coś do powiedzenia, bardzo proszę. No to :-B

Skocz do: