Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
a pamietacie jak poszlo na forum ze allegro utworzylo osobny dzial pentax...? a nie jak dotad "inne"

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
a pamietacie jak poszlo na forum ze allegro utworzylo osobny dzial pentax...? a nie jak dotad "inne"

A pamiętasz jak ledwie miesiąc (chyba nie więcej) temu było poruszenie, bo liczba szkieł do Pentaksa przekroczyła na allegro 100...

Pozdrówka
Marucha

Bartholomeus  Dołączył: 03 Sie 2007
Dzięki za tak... ciekawe informacje. Pozostaje zatem pewnie czekać i zaczynać robotę w terenie z kitem, a do tele-zadań używać starego Sony H2. Można uspokajać się medytacją ;), na szczęście jestem w miarę cierpliwy. Z tele jednak wezmę Sigmę, a nie Tamrona, bo mam filtry na 58mm od H2 (Tamron ma 62 mm) , a do szerokiego i tak trzeba będzie ich dokupić na gwint 67mm. No i serwis Sigmy mam w Gdyni, jakby było trzeba obiektyw kalibrować. Szkoda tylko, że kit ma 52mm, więc jakoś będę sobie musiał na początku bez filtrów na GX-10 poradzić. Pozdrawiam wszystkich, miło tu u Was :)

sky  Dołączył: 10 Lip 2007
Fafniak napisał/a:

Uswiadomcie mnie od kiedy Allleee ma dzial PENTAX?

lukasz b  Dołączył: 22 Maj 2007
Bartholomeus, jezeli jestes z 3miasta proponuje sklep www.foto-net.pl lepsza obsuga i jakby nie bylo jest to pro centrum sigmy, hmm ja tez troche czekalem na obiektywy, ale jezeli chodzi o 10-20 to jakies 1,5 tyg
pozdrawiam

Rafał K  Dołączył: 25 Cze 2007
hmmm... coś w tym jest... ostatnio da 50-200 stał się dostępny (pomijam za jaką cenę), to znowu sigmy nie ma... widać w pentaxie w polskich realiach zawsze jakiś obiektyw musi pełnić funkcję graala (choćby przez chwilę ;-) ) - przewodnictwo zmienia się cyklicznie :mrgreen: . ciekawe kto będzie następny...

lukasz b -> Dzięki za informacje o foto-necie. Rzeczywiście jest to Sigma pro-centrum Trójmiasto i wygląda na to, że takie sklepy są uprzywilejowane. Inni sprzedawcy twierdzili, że obiektywów absolutnie nie ma u polskiego przedstawiciela Sigmy, a u nich wczoraj od ręki dostałem 17-70 (jestem z niego bardzo zadowolony - dużo lepsza jakość obrazu niż w kicie). Co do 70-300 APO - po zbadaniu sytuacji powiedzieli mi, że mam dzwonić dziś po południu, bo już być może będzie, a najdalej w piątek. Dziękuję wszystkim raz jeszcze, może komuś się na przyszłość przyda taka informacja, pozdrawiam :-)

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Swój FA 50 f1.4 zamówiłem w adoramie, w środę nastąpiła wysyłka w piątek o 10:30 zapukał pan z UPS, czyli coś około 40 godzin z innego kontynentu

Dziś faktycznie odebrałem Sigmę 70-300 APO! Czas oczekiwania - 1 doba. Rzeczywiście jednak w sprawie Sigmy trzeba wybierać Sigma pro-centrum...

Skocz do: