jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
x4rd napisał/a:
Użycie tego słowa na "g" jest powszechnie używanym określeniem pewnej gazety.
Nie wiem w jakim środowisku się obracasz, w którym powszechnie pogardliwie określa się media ogólnopolskie, jednak pewien jestem, że środowisko to nie jest tożsame ze społecznością P@PL.

Widzę że bliskie Ci są etykiety, toteż bez przyjemności wręczam Ci etykietę osoby łamiącej 1 punkt regulaminu i obdarzam wstążką.

x4rd  Dołączył: 07 Mar 2012
jorge.martinez napisał/a:

Widzę że bliskie Ci są etykiety, toteż bez przyjemności wręczam Ci etykietę osoby łamiącej 1 punkt regulaminu i obdarzam wstążką.

No to teraz jestem pełnoprawnym użytkownikiem forum :evilsmile:

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Będę wdzięczny za posty odnoszące się bezpośrednio do fotograficznego aspektu wątku. Wypowiedzi idące bokiem będą usuwane.

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Tequila napisał/a:
Najłatwiej posadzić gołe dupsko na miejscu dla kogoś świętym i krzyczeć, że jest się artystą a społeczeństwo takie zamknięte na sztukę i świętoszkowate.

Myślę identycznie. Nie sztuka zwrócić na siebie uwagę takim zestawieniem jak golizna + cmentarz. Problem w tym że na tym zwróceniu się kończy.

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Widzę że cenzura działa chociaż nic takiego nie napisałem :- ). Występuje pewna asymetria w traktowaniu nagich sesji na cmentarzach przez GW.
W zależności na jakim cmentarzu odbywa się sesja albo jest to tzw. High-art albo profanacja.
To fakt który nie powinien podlegać cenzurze na teoretycznie obiektywnym forum.

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
radekone napisał/a:
Bardziej mnie rusza krzywda wyrządzana istotom żywym, a nie pomnikom czy też obrazom (choć tutaj też takowej nie widzę). Krzywdę wyrządzono tutaj przede wszystkim poczuciu estetyki.

No właśnie chyba nie do końca. Bo w obu przypadkach sprawa tyczy się miejsc, z którymi czuje bardzo bliską, wrażliwą i wyjątkową więź ktoś żywy i to ich emocje są w głównej mierze pokrzywdzone.

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
Markus, bo jak już wcześniej pisałem, każdy walczy (albo i nie) na swój sposób o uszanowanie godności. Że jedni potrafią inni nie, inna sprawa. Monia dobrze pisała, że goła d...a jest zawsze golą d..ą i żaden artyzm jej nie schowa. Zwłaszcza taki.

[ Dodano: 2013-08-29, 14:27 ]
Poza tym (mam nadzieję że jeszcze zgodnie z regulaminem piszę), latwiej obrazić jedną wiarę/światopogląd niż inną. Bo za obrazę jednej grozi nagana bądź niepochlebny artykuł a za obrazę innej może grozić dekapitacją...

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
Tequila napisał/a:
A porównywanie tych dwóch sesji: przepraszam ale kojarzy mi się tak samo brzydko.

A co w tym takiego brzydkiego? Albo inaczej: czy jak Nergal darł Biblię na scenie to też miałaś ku temu obiekcje, czy nie?
darkduch napisał/a:
Bdw. modelka tłumaczyła się jeszcze lepiej, twierdząc że jej znajomość z tym fotografem nie powinna nikogo obchodzić i cytuję "całujcie się w d* wieśniaki! " tak zakończyła publiczne skomentowanie tej sytuacji

No i bardzo dobrze to skomentowała - co kogo obchodzi co z kim gdzie jak i kiedy ona robi i jakie ma z kim kontakty?
janek_wu napisał/a:
W moim odczuciu, takie zdjęcia są profanacją miejsca pochówku ludzi, niezależnie od ich narodowości i wyznania.

A jak to miejsce pochówku zostało sprofanowane niby?
M.K napisał/a:
Bo Wasze dzieci tam nie leżą!!!

ROTFL :mrgreen:
M.K napisał/a:
Pomyśl jakbyś się czuł gdyby Twój ukochany synek leżał tam w ziemi, a nad jego grobem robino ową sesje!

Nie miałbym pewności czy zrobiono sesję nad jego grobem, czy nad czyimś innym na tym cmentarzu, bo na zdjęciach nie widać nazwisk nieboszczyków. No chyba, że Twoja szklana kula wskazuje na podstawie GPS-u nad którym grobem zostało zrobione zdjęcie, wtedy spoko. Ale wątpię.
M.K napisał/a:
Co do ludzkich wartości wnosi sztuka kontrowersyjna?

Tyle samo co obrazy Picassa wnoszą w Twoje czy moje życie.
M.K napisał/a:
Nagie krocze kobiety

Znajdź mi tam to mistyczne "nagie krocze kobiety" to masz u mnie browara. Jeśli nie znajdziesz to nie pisz więcej takich głupot :-)
jorge.martinez napisał/a:
Wypowiedzi idące bokiem będą usuwane.

:mrgreen:
Markus napisał/a:
Występuje pewna asymetria w traktowaniu nagich sesji na cmentarzach przez GW.

No i właśnie w tym jest problem, a nie w samej sesji. Bo gdyby GW nie zrobiła szumu w okół tego, to by ta sesja przeszła bez echa, bo jest najzwyczajniej w świecie słaba.
tatsuo_ki napisał/a:
Bo w obu przypadkach sprawa tyczy się miejsc, z którymi czuje bardzo bliską, wrażliwą i wyjątkową więź ktoś żywy

No popatrz pan, a ja sądziłem, że więź czuje się z osobą pochowaną na cmentarzu, a nie z cmentarzem. Dzieki, że mnie uświadomiłeś.

x4rd  Dołączył: 07 Mar 2012
hitman1986 :-B :-B :-B

Jeszcze raz powtórzę - ten balon można pompować w nieskończoność, ale na dobrą sprawę o co w tym wątku chodzi? O kreację wydarzeń, o narzucanie narracji, czy w końcu o subiektywne odczucia wynikające z powstałej w wiadomym miejscu sesji i opisanej w wiadomych mediach?

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Wiecie jaki fotograf może robić w Polsce wszystko i "włos mu z głowy nie spadnie" ?

Czarny, narodowości żydowskiej i do tego gej :-)

Każdy kto ośmieli skrytykować jego działania w GW zostanie :

-faszystą , antysemitą i homofobem :-)

To taki dowcip w kontekście tego co wolno "artyście"

Najgorzej ma biały , katolik , heteroseksualny, w związku małżeńskim z dzieckiem.

Tego najłatwiej "opluć"....

[ Dodano: 2013-08-29, 15:21 ]
ps. Uprzedzam pytania o mój stosunek do Żydów.

Nie jestem antysemitą , od wielu lat mam stronę ze zdjęciami cmentarza żydowskiego w Białej , niestety ale gołych panienek nie ma na moich zdjęciach :-)

http://www.marek_koteluk.republika.pl/

I to chyba wszystko co mam do powiedzenia w tym temacie.

A ostrzeżenie niepotrzebne , nikogo nie chcę obrażać ale swoje zdanie mieć chyba mogę...

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Markus napisał/a:
To taki dowcip

No to się pośmialiśmy.

Skocz do: