Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
jorge.martinez, po co piszesz cokolwiek? Przecież Markus już podsumował.

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Można porównać cenę 31 do ceny 30 Sigmy :-)
W każdym razie mnie na limitedy nie stać...Muszę posiłkować się "kundlami" i taka Sigma 18-35 zastępująca kilka stałek z tego zakresu jest wręcz idealna....

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
a mnie nie stać na nowego Mercedesa i dlatego myślę, że one są tylko dla fanatyków marki, bo ogólnie to są przereklamowane i przeceniane i niby magiczne, a spokojnie można je zastąpić Fordem Focusem.

tatsuo_ki napisał/a:
a mnie nie stać na nowego Merocedesa i dlatego myślę, że one są tylko dla fanatyków marki, bo ogólnie to są przereklamowane i przeceniane i niby magiczne, a spokojnie można je zastąpić Fordem Focusem.

I masz rację bo nowe Mercedesy to taki sam szrot jak inne auta, rdzewieją podobnie jak Fordy :-)

Osobiście posiadam koreańca Hyundai ale kompleksów z tego powodu nie mam :-)

Zupełnie nie obchodzi mnie marka sprzętu tylko stosunek walory użytkowe/cena.

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
Markus napisał/a:
Zupełnie nie obchodzi marka sprzętu tylko stosunek walory użytkowe/cena.
i dlatego nie będziesz "targetem" akwizytora z Merca ;-)

Powiem więcej kiedyś nawet wygrałem weekend z firmą Mercedes.
Miałem dostać Mercedesa z pełnym bakiem na weekend ale nie skorzystałem głównie z powodu odległości do salonu w Zabrzu....

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
No wiesz, nawet Małysz do Zabrza ze swym Mercem jeździł :-P

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Markus napisał/a:
weekend
...i w sercu schowaj na dnie...

Schowałem na dnie chęć posiadania Merca i limitedów :-)

rey  Dołączył: 12 Paź 2009
rbucz napisał/a:
Ciekawe na tej mapce w zapowiedziach: DA zoom Limited...

Będzie zoom ze światłem F2.4, bo z F1.8 nie był by mały i kogo by było stać - realnie stąpając po Ziemi Pentax spocznie na F2.8, prawdopodobnie sam metal i szkło - chyba, że pójdą z duchem czasu, napęd to oczywiście wiertarka - nie podobno, żeby wsadzili kulawy SDM :mrgreen:

Markus napisał/a:
Podsumowując limitedy są dla ludzi bogatych którzy nie liczą się z pieniędzmi dla amatorów pozostaną tylko niezrealizowanym marzeniem chyba że ktoś planuje zakup 1-2 szt. to może uciuła na ulubioną ogniskową

Głupoty waść wypisujesz, nie stać na nówkę kupujesz na rynku wtórnym, to nie używany but żeby czuć dyskomfort użytkowania 8-)

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Podejrzewałbym raczej przemalowanie FA 20-35/4. Bo to kapitalne szkło było.
I na pewno ostatnie czego spodziewam się po tym zoomie, to fakt, że będzie jasne. Ale prawdopodobnie będzie metalowe, maciupkie, ostre od pełnej dziury, świetnie skorygowane i z paskudnym bokehem.

Z nieostrymi brzegami jak w 15/4, okazałą CA i winietą :-P

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
rey napisał/a:
Będzie zoom ze światłem F2.4, bo z F1.8 nie był by mały i kogo by było stać - realnie stąpając po Ziemi Pentax spocznie na F2.8
Raczej f/4 i nic jaśniej. Liczy się rozmiar, a światło f/4 będzie wystarczające.

Michu napisał/a:
z paskudnym bokehem
Budyniowym, takim jak lubię.

BAN paradziqs  Dołączył: 05 Sie 2009
Pentagram napisał/a:
Liczy się rozmiar

a nie mowilem ?

x4rd  Dołączył: 07 Mar 2012
Pentagram napisał/a:
Liczy się rozmiar

Taki HD 560 to dopiero jest wieeelki! :-B

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Pewnie dlatego nie ma w nazwie słowa Limited.

Dobrze, że chociaż cena atrakcyjna 8-)

mcgyver  Dołączył: 08 Lis 2006
rey napisał/a:
Będzie zoom ze światłem F2.4, bo z F1.8 nie był by mały i kogo by było stać
Niech dadzą pełną klatę i mi wystarczy :evilsmile:

keram7719  Dołączył: 30 Mar 2010
myślę jednak, że dobrze, że pojawiają się nowości, odgrzewane, czy nie ale jednak się dzieje, jest szansa, że wśród "odgrzewanych kotletów" pojawi się nowe danie. Dożyliśmy takich czasów, w których ważne jest aby cały czas coś się działo, nie ważne co, ważne by się mówiło o marce... poczekajmy na sample ...
... są nowe słoiki, nowe błyskotki, odgrzane korpusy, może będzie jakaś znacząca nowość na miarę K-5 :-)

Michciu76  Dołączył: 08 Wrz 2010
keram7719 napisał/a:
... są nowe słoiki, nowe błyskotki, odgrzane korpusy, może będzie jakaś znacząca nowość na miarę K-5 :-)

TAK K-5FUFU :-)

A wracając do limitedów to szkoda bo liczyłem na ciekawe 35mm a dostaliśmy tylko odświeżone szkiełka.

Skocz do: