fotostopowicz  Dołączył: 06 Lut 2009
wzmacniacz do iphona 4
Mam pytanie do wszystkich ewentualnych audiofili.
Posiadam słuchawki Sennheiser Momentum, które używam z Iphonem 4 i myślałem o zakupie wzmacniacza Fiio E12 nie wiem tylko jak to ze sobą będzie współpracować a dokładnie czy zauważę (raczej powinienem napisać czy usłyszę :-P ) różnice w jakości muzyki, czy to w ogłole się opłaca kupować do Iphona?
Jeżeli ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z podobnym zestawem lub ewentualnie będzie w stanie udzielić mi jakiś rad to byłbym bardzo wdzięczny :-)

Sebastian  Dołączył: 19 Kwi 2006
Mysle, ze jak do iphona to tylko wzmacniacz lampowy i koniecznie zlote kable.

Przepraszam, glupie to ale nie moglem sie powstrzymac....

Sebastian wybacz ale w tym temacie jestem totalnym laikiem i stad moje pytanie, poniewaz slyszalem, ze poprzez wzmacniacze typu portable mozna podniesc jakosc dzwieku ale nie wiem na ile to jest prawda w przypadku iphonow

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Problemem, jaki tu widzę jest to, że sygnał i tak jest dostarczany z... wyjścia słuchawkowego iPhone, więc cały sens tej akcji jest wątpliwy. Ewentualnie widział bym to do napędzenia jakiś "trudnych" słuchawek, być może te, co masz się kwalifikują do takiego określenia, nie wiem.

Moim zdaniem idealny zestaw do iPhone to:
AirportExpress (do AirPlay) + zewn DAC + jakiś dobry wzmak.

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
Sebastian napisał/a:
Przepraszam, glupie to ale nie moglem sie powstrzymac....

nie ma takiej głupoty której ktos nie chciałby kupić... :mrgreen:

schwefel  Dołączył: 17 Gru 2007
bEEf napisał/a:
Problemem, jaki tu widzę jest to, że sygnał i tak jest dostarczany z... wyjścia słuchawkowego iPhone

Niekoniecznie, można też podłączyć przez złącze 30-to pinowe.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Jak niby wzmacniaczem za kilka złotych można poprawić jakość dźwięku ?
To w ogóle jest jakieś błędne podejście.

Co do małego fatmana którego podlinkował diplodok to ja słuchałem go i jest to kawał fajnego sprzętu za niewielkie pieniądze. (ni piszę tu o kolumnach bo podłączone były triangle)

A po co w ogóle wzmacniacz - zbyt cicho całość gra?

M.K  Dołączył: 26 Sie 2007
Mam dwa wzmacniacze lampowe i chwalę sobie. Do iphona warto kupić taką lampkę. Da przyjemny dźwięk. Co tu mówić. Miałem i mam nadal tranzystory, ale ich po prostu nie słucham(w tym marantza, pioneera i technicsa - do tych dwóch to w ogóle nie ma co porównywać). O moc się nie martw bo lampa 10 watowa gra jak 80 w tranzystor. Ważne, żeby była cała konstrukcja lampowa, a nie hybryda, choć niektórzy twierdzą, że grają dobrze za mniejsze pieniądze. Być może. Nie słuchałem. Omiń tranzystory, bo kwotę, którą wydasz na lampę musiałbyć potroić żeby otrzymać taki dźwięk z tranzystora.

laaval  Dołączył: 07 Paź 2011
fotostopowicz, poczytaj co nieco na forum mp3store.pl. To dobre miejsce na tego typu rozważania :-)

nie... to jakieś SF i to dużo blizej F niż S

Sebastian  Dołączył: 19 Kwi 2006
Ja o tych lampach i zlotych kablach to tak dla zartu wspomnialem bo sprawa wydala mi sie gleboko surrealistyczna a tu widze dyskusja na powaznie i na calego...

laaval napisał/a:
fotostopowicz, poczytaj co nieco na forum mp3store.pl. To dobre miejsce na tego typu rozważania

laaval, dzięki za info :-) Byłem sprawdzałem i jedną z rzeczy jakie się dowiedziałem (nawet się zrymowało :-) ) to, że we Wrocławiu jest sklep MP3 Store.
W przyszłym tygodniu będę we Wrocławiu to może uda mi się przetestować ten wzmacniacz z moją czwórką

Sebastian napisał/a:
Ja o tych lampach i zlotych kablach to tak dla zartu wspomnialem bo sprawa wydala mi sie gleboko surrealistyczna a tu widze dyskusja na powaznie i na calego...

Widać nie doceniasz możliwości naszego forum :-P

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Sebastian napisał/a:
a tu widze dyskusja na powaznie i na calego...

Mnie naszło na kupienie jakiejś mini albo mikro wieży do sypialni, coby czasem poplumkała i przeszło mi przez myśl żeby się zapytać, ale teraz się boję.

Arti, - właśnie jestem po takim problemie.
Wylądowała u mnie jamaszka 640

ALE tylko ze względu na to że lpeiej gra przy bardzo bardzo cichym słuchaniu.
Gdybym preferował ciut głośniejsze granie do snu - kupowałbym danonka

papcio  Dołączył: 20 Kwi 2006
Z maluchów tylko Yamaha Pianocraft.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
to ja też napiszę że Yamaszka

tylko nie wiem, czy Artiemu o taki przedział cenowy chodziło :mrgreen:

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
jamaszka 640

piekna...
opiszon napisał/a:
nie wiem, czy Artiemu o taki przedział cenowy chodziło

no właśnie nie... :oops:

kasza  Dołączył: 13 Lis 2006
Arti napisał/a:
opiszon napisał/a:
nie wiem, czy Artiemu o taki przedział cenowy chodziło
no właśnie nie... :oops:
To może Yamaha MCR-040 - zaskakująco dobrze gra (jak na swoje wymiary), tyle że praktycznie nie da się obsługiwać bez pilota.

kasz

laaval  Dołączył: 07 Paź 2011
Też będę kupował malucha do grania. Wybór jest dla mnie prosty - Cocktail audio x10. Do tego dysk twardy jakieś 2T i kolekcja płyt będzie się kurzyć :-) Tylko nie wiem jakie kolumny dokupić.

Arti, - owszem cena nie jest niska
Problem polega jednak na tym że im niżej cenowo tym straszniej jest - słuchałem :(
Tu dostajesz 3 lata gwarancji i całkiem całkiem kolumienki

Taniej to danonek m39 lub jamaszka 550 (czy jakoś tak) ale pamiętaj że dostajesz tam jeszcze mniejsze kolumienki :roll:

Skocz do: