Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
dagio napisał/a:kup najtańszy z najlepszych i zacznij robić te zdjęcia w nocy, w dzień na co dzień, to tylko aparat
mrjq napisał/a:Który to najtańszy z najlepszych
alekw napisał/a:dagio napisał/a:kup najtańszy z najlepszych
Koan
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
K-5II, K-7, 35 Ltd, S17-50, S10-20, S50 1.4, Samyang 8, Pentax-m 50/1.7, Pentax-m 135 3.5,Metz 58, YONGNUO YN-560 II
Nie bardzo używam, ale ma pokrętło wokół obiektywu i nim można ustawiać ostrość z powiększeniem focus peakingiem. Pokrętłem można też ustawiać ogniskową. Wówczas wyświetlają się jej wartości (odpowiedniki małego obrazka). Jak na takie maleństwo leży w dłoni znakomicie. Szczególnie w dedykowanym futerale.mrjq napisał/a:Ekajana jak to jest, używasz MF ?
Słabiutko leży w dłoni,
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
niemrjq napisał/a:A RX100 zapamiętuje ogniskową po ponownym uruchomieniu ?
tak jakby ale ten focus peacking jakoś tak zbyt wiele pokazuje - ciężko mi precyzyjnie odpowiedzieć.mrjq napisał/a:W MF da się ustawić odległość np 3 m i wszystko ostre ?
Za chwile bedzie Lumix GM - wymienne szkła i malutkie body, do tego naleśniczek 12-32 (duzo mniejszy niz Lumix X 14-42) jako kit. Podobno Lumix G 20/1.7 podpięty do GMki sprawia wrażenie bardzo dużego szkłamrjq napisał/a:A głównym problem jest rozmiar. Potrzeba mi czegoś co zmieści się w kieszeni.
mrjq napisał/a:Tak naprawdę potrzebuję aparat do kieszeni, taki co zabiorę go wszędzie, ogniskowe 28,35 i 50 lub coś koło 90 (mogę się ogrniczyć do 35 i powyżej 50 ) z dobrym światłem powiedzmy 2.0 -2.8 na końcu. Optycznym wizjerem, może być uchylny lcd z możliwością podpięcia czegoś optycznego lub nie drogi EVF.
Cicha migawka, mały shuter lag i zapis jednego zdjęcia poniżej 1 sekundy.
Pułapka ostrości mile wskazana.
Obrazek sensowny może być poziom canona 7d. Istnieje takie coś :)
mrjq napisał/a:Może być z wymienną optyką, dwa sensowne naleśniki 35 mm i z zakresu 50-90mm.
Jak dokupię wizjer do LX7 - już nie jest taki kompaktowy o ile wogóle ;)