Tequila  Dołączyła: 12 Cze 2010
Gdzie w Zakopanem znajdę kawałek odludzia...?
Chciałabym zrobić sesję plenerową dlatego szukam miejsca w pobliżu tytułowego miasta, gdzie mogę podjechać samochodem (lub podjechać bardzo blisko), będę mała ładny widok na góry i nie będą co chwilę przeszkadzali mi ludzie...
Jest szansa? Ktoś coś kojarzy?

Miło widziany lasek, ścieżynki (nie asfaltowe:P) i kawałek polany lub prześwitu drzew ;)

Ktoś może pomóc zlokalizować miejscówkę:)?

pszczołowaty  Dołączył: 07 Gru 2009
np Bukowina T. wierchem olczańskim jedziesz w górę, polana głodówka, Rusinowa z Zazadni, godzina spaceru :)

kazio  Dołączył: 31 Paź 2011
Równie malownicze widoki na Tatry (praktycznie bez wychodzenia z samochodu) są w Czarnej Górze (droga na Jurgów). Od głównej drogi odchodzi dużo bocznych dróżek i ścieżek gdzie nie ma ludzi i innych "oznak cywilizacji".

powalos  Dołączył: 20 Kwi 2006
Tequila, zależy jak daleko chcesz iść pieszo. Możesz podjechać na Gronik (w pobliżu Dol. Małej Łąki. Kierunek Dolina Kościeliska - Kiry). Pieszo kierujesz się na Przysłop Miętusi (jakieś 30 min.). O tej porze nie powinno być tam wielu wędrowców. Możesz też z Przysłopu skierować się czarnym w kierunku Dol. Kościeliskiej. Po drodze wiele polanek i przeswitów. W tle Czerwone Wierchy, Kominiarski Wierch itd. Pzdr. Może się przyda.

kazio  Dołączył: 31 Paź 2011
Albo rankiem pierwszym wagonikiem na Kasprowy i np. w stronę Czerwonych Wierchów; praktycznie teraz zero turystów a przy odrobinie szczęścia możesz mieć w tle również kozice ;-)

przypomniała mi sie jeszcze ta miejscówka , nie wiem dokladnie ale to chyba okolice Gliczarowa
http://www.youtube.com/watch?v=3Mrns6HszSA
ale w moim rankingu chyba Rusinowa rządzi
http://www.youtube.com/watch?v=35jbDIzABF4

[ Dodano: 2013-10-13, 20:05 ]
jeszcze niedaleko Łysej jest polana białowodska

Tequila  Dołączyła: 12 Cze 2010
Wow, dzieki za tyle propozycji:) zaraz je obadam na mapkach:)

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
pszczołowaty napisał/a:
w moim rankingu chyba Rusinowa rządzi

Pod względem widoków na góry nie ma sobie równych. Wszystkie pozostałe w Tatrach Zachodnich to tylko wycinek i namiastka do tego na szerokim kącie, poza tym wszystkie pod światło. Niestety bez spaceru się nie obędzie. Ewentualnie Głodówka, Bukowina T, ale to też telepanorama.
Jeżeli masz spory budżet, to podjechać można samochodem do Śląskiego Domu w dol. Wielickiej, górki najwyższe, spore przestrzenie, ceny w chacie światowe :-D

Cytat
rychu napisał/a:
podjechać można samochodem do Śląskiego Domu w dol. Wielickiej
tylko raz tam byłem :D
albo do Szczyrbskiego :)Tequila, weź ich na spacer z Zazadni, lakierki w garść , trekingi na nogi ;)... po drodze macie Wiktorówki

Skocz do: