wozik  Dołączył: 16 Paź 2013
[K-7] krótki czas nagrywania filmów
Witam
Użytkuję K7 . Ostatnio coraz częściej coś nagrywam ale czas nagrania jest bardzo krótki.
Karta 16GB, pusta, Ustawiam maxa czyli 16M (3:2) i zanim zacznę nagranie na wyświetlaczu mam info 00:26'27" (czyli około 26 minut, dobrze myślę ?). Po rozpoczęciu nagrania wyświetla mi komunikat z czasem nagrania 7min30sek ale nagranie kończy sie już przy 5:35 czyli czas nagrania to około 2 minut. Czasem nawet krócej. Filmiki na kompie maja około 380-390MB. Jeśli zmienię rozdzielczość na 0.9M (proporcje16:9) ten czas nagrania jest nieznacznie dłuższy Co jest nie tak ? Będę wdzieczny za wskazówki.
pozdrawiam Grzegorz

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Czas nagrania limituje również temperatura matrycy.

Krzychoo  Dołączył: 13 Wrz 2006
Długość nagrania zależy też od szybkości karty. Np. z K-7 i kartą class 4 nagrywało mi max. 2 minuty filmu, po czym przerywało. Zmniejszenie rozdzielczości spowoduje, że bufor aparatu zapcha się później i tym samym nagrasz dłuższy film. Tak czy inaczej polecam karty class 10 lub szybsze. Minimum do takiej zabawy to karta SD class 6.

x4rd  Dołączył: 07 Mar 2012
Mam podobny problem. Na karcie Sandisk 32 Gb class 10 nagrywa mi maksymalnie 5 minut z małym hakiem.

olejx  Dołączył: 25 Wrz 2013
x4rd napisał/a:
Mam podobny problem. Na karcie Sandisk 32 Gb class 10 nagrywa mi maksymalnie 5 minut z małym hakiem.

ja też mam taki problem tylko ze z k-5II + karta sandisk extreme 16gb class 10

sprawdziłem swoja kartę, SanDisk Ultra 16GB, 15MB/s, SDHC, i tyle na niej pisze i jeszcze cyfra 4 w kółeczku. Czy ta czwórka oznacza CLASS=4 ?

powalos  Dołączył: 20 Kwi 2006
Tak

dzięki za info , trzeba będzie się za nową karta rozglądnąć , pozdrawiam

Skocz do: