Wurcel  Dołączył: 07 Lis 2012
[K-5] Migający wyświetlacz LCD
Witam serdecznie, w czasie testowania szkiełka padł mi akumulatorek, niby nic, wiedziałem że jest na wyczerpaniu, ale w czasie robienia zdjęcia po prostu zawiesił się i wydobywał dziwne dźwięki tak jak by zdjęcia było robione na długich czasach, po upływie 2 minut wyłączyłem go przekrętem na off, mimo wszystko dalej górny wyświetlacz dalej wyświetlał informacje, postanowiłem wyjąć aku no i wtedy zgasło, włożyłem nowy akumulatorek lustro wrociło i w czasie przeglądania zdjęć miga mi LCD w narożnikach, centrum wyświetlacza ok, wyłączam i włączam i cały czas ten problem, co robić ? Reset? Serwis?
Pozdrawiam

Blesso  Dołączył: 24 Wrz 2007
Serwis.....francuski .

Karol Popik  Dołączył: 29 Sie 2008
Trochę to dziwne, ale dzisiaj miałem bardzo podobną sytuację. Wyczerpał mi się zamiennik akumulatora, kiedy miałem zapiętą Sigmę 50 1.4. Włożyłem 2 oryginalne aku i rogi wyświetlacza cały czas migały. Trochę się wystraszyłem, ale włączyłem go po 2 godzinach i wszystko jest ok.

axolotl  Dołączył: 01 Lis 2011
Trzepnij nim kilka razy, wyciagnij baterie, zmien na chwilke na inna (zamiennik) i jest duza szansa ze wroci do sprawnosci.Pentaxy tak maja, trzeba im pokazac kto tu rzadzi ;)

Pozdrawiam.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
axolotl, jak masz pisać takie rzeczy to lepiej wyjdź na spacer.

Wurcel, zrób podobnie jak Karol Popik czyli wyjmij akumulator na kilka godzin i sprawdź co się będzie działo. Jeśli problem nie zniknie to serwis.

Wurcel  Dołączył: 07 Lis 2012
Dzięki Panowie, wszystko działa :)

Effendi  Dołączył: 20 Kwi 2006
Miałem tak dwa razy. To mija po paru minutach.

Skocz do: