K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
Kiepską masz tą pastę, skoro tak traci parametry, że już po 6 miesiącach jest sens/potrzeba ją wymieniać.wyczesany napisał/a:Ja wymieniam co ~6miesięcy.
Bardziej się opłaca kupić większy SSD (też będzie szybszy od jednego, mniejszego, starszego)ggdh napisał/a:ale jak mi zacznie brakowac to dokupie drugi taki i zrobie RAID....
Pewnie źle odczytujesz temperaturę (nie z najgorętszego rdzenia), albo masz głośne chłodzenie ... albo nie obciążasz w pełni CPU.Pyrek napisał/a:, ja mam leciwego już Phenom'a II X4 840 i muszę naprawdę się postarać by temperatura wzrosła do 40'C..
Kuzyn Mygosi napisał/a:Pewnie źle odczytujesz temperaturę (nie z najgorętszego rdzenia), albo masz głośne chłodzenie ... albo nie obciążasz w pełni CPU.
Pentax K-30 | DA 21/3.2 Ltd. | DA 40/2.8 Ltd. | DA 70/2.4 Ltd. | DA L 55-300 | Metz 50 AF-1
Jeśli 1300 RPM wentylatora na CPU (120mm?) zagłusza Ci karta graficzna, to jest już hałas.Pyrek napisał/a:
co do głośności - obroty wentylatora wahają się od ~500 obr. w idle do ~1300 obr. w stresie,
to nie są wartości powodujące jakiś wielki hałas, słyszę głównie wentylator karty graficznej..
Nie dlatego wymieniam, szczerze mówiąc nie wiem jak długo trzyma parametry (jeśli dobrze pamiętam korzystam z Arctic Silver 5, wcześniej Zalman STG1) robię to przy okazji gruntownego odkurzania komputera, do którego i tak wyjmuję płytę główną.Kuzyn Mygosi napisał/a:Kiepską masz tą pastę, skoro tak traci parametry, że już po 6 miesiącach jest sens/potrzeba ją wymieniać.wyczesany napisał/a:Ja wymieniam co ~6miesięcy.
Kuzyn Mygosi napisał/a:Jeśli 1300 RPM wentylatora na CPU (120mm?)
Kuzyn Mygosi napisał/a:przy temp. pokoju ~21 st spokojnie przekraczam 40 st celsjusza na najgorętszym rdzeniu. ... a Twój procesor należy do bardziej grzejących się od mojego, więc nie ma fizycznej możliwości, byś przy zachowaniu ciszy miał niższe temp.
Pentax K-30 | DA 21/3.2 Ltd. | DA 40/2.8 Ltd. | DA 70/2.4 Ltd. | DA L 55-300 | Metz 50 AF-1
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
Kuzyn Mygosi napisał/a:
Bardziej się opłaca kupić większy SSD (też będzie szybszy od jednego, mniejszego, starszego)ggdh napisał/a:ale jak mi zacznie brakowac to dokupie drugi taki i zrobie RAID....
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
Co pół roku wyjmujesz płytę główną? .. jesteś wyczesany ;)wyczesany napisał/a:robię to przy okazji gruntownego odkurzania komputera, do którego i tak wyjmuję płytę główną.
Zależy co robisz z tymi filmikami. Jeśli zajmujesz się rekompresją materiału do X264, to jak najbardziej CPU pracuje pełną parą, na wszystkich rdzeniach równocześnie i do tego dosyć długo (przy HD tyle co trwa film na i5 ... na Phenom 8xx może 2x tyle co trwa film).Pyrek napisał/a:
Przy normalnym użytkowaniu - obróbka filmików,
http://www.demcifilter.com/Kuzyn Mygosi napisał/a:...może lepiej kup sobie obudowę z filtrami, zamiast się tak bawić...
Albo zrzucasz "czarną robotę" na kartę graficzną i z CUDA idzie błyskawicznie .Kuzyn Mygosi napisał/a:Jeśli zajmujesz się rekompresją materiału do X264, to jak najbardziej CPU pracuje pełną parą, na wszystkich rdzeniach równocześnie i do tego dosyć długo (przy HD tyle co trwa film na i5 ... na Phenom 8xx może 2x tyle co trwa film)
K-5 | DA 12-24 | DA 14 | DA 18-135 | DA 55-300 | FA 35 | FA 50 | poradzieckie stałki | kompletny brak talentu
panoramio.com - ubite przez Google
picasaweb - ubite przez Google