"Living is easy with eyes closed"
sołtys napisał/a:Niestety zauważam mocno obniżający się poziom dyskusji na naszym forum. Sad but true...
K100D + kit + HD DA 55-300 ED WR + Pentax 50/1,7
sołtys napisał/a:"Gdy ten młody człowiek powiedział - jaki piękny zachód słońca - on nie patrzył już na zachód słońca, on patrzył tylko na słowa"
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
K-3 K200 +....kilkadziesiąt kilo gratów...
maser napisał/a:musi więc ocenić zmajome czy nieznajome jest to co widzę.
Ot, neurofizjologia wyklucza brak oceny.
maser napisał/a:Sołtys, nie ma szans by wyłączyć mózg
maser napisał/a:ale nie zatrzymać.
sołtys napisał/a:
[ Dodano: 2013-11-12, 10:31 ]
maser napisał/a:ale nie zatrzymać.
To może się zgłoszę do jakiegoś centrum nauk jako fenomenMoże mnie nawet w cyrku pokażą
![]()
technik219 napisał/a:Oglądanie bez oceniania... Czyli jak? gapić się jak cielę na malowane wrota?
maser napisał/a:Ps. A co na to druga połowa?
sołtys napisał/a:maser, po prostu ja mówiłem tylko i wyłącznie o wyłączaniu myśli i wyłączaniu bezgłośnego "wypowiadania myśli" w głowie, a nie wyłączaniu mózgu ;)
I tak dalej, i tak dalej...sołtys napisał/a:Twoja wypowiedź to bardzo dobry przykład na to, że skupiasz się na słowach a nie na obrazieI że z jednej strony piszesz, żeby nie brać czegoś dosłownie a z drugiej właśnie śmiertelnie dosłownie to bierzesz
:D Czy ja lub ktokolwiek w tej dyskusji napisał, że zachwyca się sztuką orientu?
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
technik219 napisał/a:Wybrałeś ten akurat kawałek, bo skusił Cię swoją egzotyką i odmiennością od tego co znamy.
technik219 napisał/a:Chciałbyś tak?
technik219 napisał/a:brniesz w jakieś ślepe zaułki wyłączania myślenia
technik219 napisał/a:potem robisz nagły zwrot, że jednak nie, a tylko chodzi o niewypowiadanie swoich opinii...
technik219 napisał/a:czy rzeczywiście sądzisz, że takie coś jest możliwe?
technik219 napisał/a:sztuka nie jest po to by oczy oglądały, ale po to by pobudzić do myślenia i sprowokować.
technik219 napisał/a:a Ty postulujesz by ten kamyk w nią wpadł nie wywołując ani plusku, ani fali.
technik219 napisał/a:Domyślasz się zapewne gdzie mam taką dyskusję?
technik219 napisał/a:Domyślasz się zapewne gdzie mam taką dyskusję?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron