izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
Benek napisał/a:
Potomstwo suszy mi głowę, żeby konsolę do gier kupić.

Potomstwo najpewniej ma jakiś konkretny system na myśli ;) Czyli taki, który mają koledzy i koleżanki aby móc grać wespółwzespół z nimi :) bo konsola bez Sieci w XXI wieku jest trochę jak puszka bez obiektywu... ;P

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
Tylko nie daj się wciągnąć w nowe konsole (PS4 i Xbox one) one dopiero wchodzą na rynek i mało gier jest na nie, nie są kompatybilne wstecz. Lepiej za dużo mniejsze pieniądze kupić starą generację…
Osobiście polecam PS3 choć jesli nie masz oporów z ściąganiem gier, to xbox ci to znacząco ułatwia po odpowiednich przeróbkach - to już twoja decyzja oczywiście.
Pozdrawiam
Grzesiek

berpa  Dołączył: 01 Lis 2010
Aspius napisał/a:
(PS4 i Xbox one)
Mają wliczony w cenę zakupu wysoki podatek od nowości. I póki co jest do nich śladowa ilość gier. Miałem rok temu podobny problem z tym, że chodziło o konsole przenośne. Bardzo chciałem kupić PS VITA ale po przemyśleniu kupiłem dwie konsole PSP z kompletem 40-stu nowych gier. Cenowo wyszło to samo ( licząc Vitę x 2, 2 x pamięć RAM, 2 x karta pamięci + cena wszystkich/kilku gier dla dzieci, które wydali :evil: ). A dzieciaki nawet nie ogarniają tego co teraz mają.

laaval  Dołączył: 07 Paź 2011
A tak przy okazji MS za sposobność gry w sieci każe sobie dodatkowo płacić. A jak to jest ze strony Sony?

Ja w domu osobiście posiadam wii i uważam, że pomimo fatalnej grafiki, ta konsola przyprawia mnie o banana na buźce :-)

laaval napisał/a:
za sposobność gry w sieci każe sobie dodatkowo płacić. A jak to jest ze strony Sony?
Nie trzeba dodatkowo płacić, ale gry na konsolę są dużo droższe niż ich odpowiedniki na PC-ta ( piszę o PS3 bo Xboxa nie mam ). Wcześniej widziałem uzasadnienie zakupu PS3 jako najtańszego odtwarzacza Błękitnych-Ryjów. Obecnie takiego uzasadnienia nie widzę ( zwłaszcza w cenie konsoli ) dlatego zainwestowałem w mocnego blaszaka ( HTPC ) z porządną grafiką, którą co rok będę wymieniał.

Pyrek  Dołączył: 22 Lis 2010
Odkąd kupiłem młodemu PS3 - na komputerze już nie gra,
zabawa z kontrolerami move jest przednia,
mnie też to cieszy, bo nie siedzi w miejscu tylko się rusza
( wbrew pozorom to niezłe ćwiczenia nieraz są :mrgreen: )
Gry - jeśli nie muszą być to nowości, to okolice 50 do 100zł

Pyrek napisał/a:
nie siedzi w miejscu tylko się rusza
Moje cwaniaki już kilka razy chciały plazmę ¨przestawić¨ w szale rozgrywki z move. :-P Chyba wolę jak się wyżywają na rowerze, basenie czy nartach...

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Czy plejstejszyn albo iksboks pozwalają na przeglądanie stron internetowych na telewizorze?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
tak

oczywiście Xkloc z zastrzeżeniem, że masz wykupioną usługę Xbox Live Gold (to jest obostrzenie dla wszelkich usług "okołointernetowych")

takich problemów nie ma w PS4

opiszon napisał/a:
takich problemów nie ma w PS4
a w PS3?

Benek napisał/a:
Czy plejstejszyn albo iksboks pozwalają na przeglądanie stron internetowych na telewizorze?
Nie wiem jak to rozwiązali w PS4 ale w PS3 do luftu jest tą ichnią przeglądarką. Trafienie padem w określoną linijkę tekstu (np. w zakładkę ) to wyższa szkoła jazdy. Poczty otworzyć się nie da ( przynajmniej na wp.pl ). Poza tym nędznie to wszystko wygląda na panoramicznym telewizorze ( mam TV plazma full HD 50' i chodzi mi o optymalizacje stron internetowych a nie o jakość grafiki ). Artykuł na 50-cio calowym ekranie jest za duży ( nie można ogarnąć całego tekstu ) a dwie strony na raz są za małe ( przydałaby się lupa ). Na siłę wszystko się da, ale generalnie nie polecam. Na tablecie jest dużo wygodniej. I taniej ( biorąc pod uwagę: TV 360W + PS3 120W ) :-P .

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Benek, oczywiście miałem na myśli PS3

Się spytam w kwestii internetu - a na PS3 można odpalić ju-tubę?

kojut  Dołączył: 13 Kwi 2011
Benek napisał/a:
Się spytam w kwestii internetu - a na PS3 można odpalić ju-tubę?
Tak. Jest też apka Netfix.

Skocz do: