"W sztuce może być coś dobrze zrobione albo źle, nic więcej." Stanisław Lem
Ja z lożyłem podanie do spółdzielni o wynajęcie "pomieszcenie gospodarczego" między X a X! piętrem. Co prawda nie ma tam wody, ale jest w pralni na XI piętrze. Ciemnia marzeń to raczej nie będzie ale na pewno duzy krok w dobrą stronęM.W napisał/a:Gdzie ten hurraoptymizm z lat 2007-2010.
Gdzie użytkownicy z lat 2007-2010
pozdrawiam,
dzerrry
Istud vinum, bonum vinum, vinum generosum
Reddit virum curialem probum animosum.
Pozdrawiam
Kp + S 17-50 f2,8 + HD DA 55-300mm F4.5-6.3 ED PLM WR + O-ME53
Wszystkie są jednakowe, nalewane z tej samej beki. Należy pamiętać tylko, że rodinale jasne (czeski, Adoxa, Rollei'a itp.) to jedno, a ciemny to odpowiednik ORWO R09. Rozcieńczenia i czasy dla jasnych-ciemnych są różne (jasny jest mniej skoncentrowany).kesek napisał/a:Który z rodinali aktualnie dostępnych jest najbliższy oryginałowi?
kesek napisał/a:Może umie ktoś polecić sensowny zamiennik za apx100 i 400
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Jak masz większą ilość tego materiału, to należałoby porobić próby. Nie znam tego filmu. To materiał z gruntu kontrastowy, więc wywołując w Rodinalu czynisz go bardziej "ludzkim". Technidol był dedykowany specjalnie do TechPana. Więc chyba można by taką kombinację wypróbować jako pierwszą (zwłaszcza, że technidol nie za bardzo nadaje się do czegokolwiek innego). Polecają też do TechPana D-23, ale to tyle co z sieci - jak mówię, nie robiłem na tym.kesek napisał/a:Jeszcze jedno pytanie: technical pana
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
CytatJakie chcesz uzyskać powiększenie?
"W sztuce może być coś dobrze zrobione albo źle, nic więcej." Stanisław Lem