Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
K10D, PSE 11
danpe_ napisał/a:Aby uniknąć problemów typu ziarnko piasku ja akwaria od zawsze stawiam na podłożach typu filc, wykładzina, czy styropian, nigdy bezpośrednio na blacie.
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
pentax k100d super , K-5 IIs, DA 55-300 APO , Sigma 50-500 4,5-6,3 APO DG OS HSM,Tamron AF SP 90 mm F/2.8 Di Macro 1:1 metz 48AF-1 , raynox 250,lampa pierścieniowa AF 160 FC
Nikon D500, Obiektyw Tamron 150-600 mm F/5.0-6.3 SP Di VC USD
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
akagi66 napisał/a:a ma ktoś z Was zestaw do osmozy odwróconej ? Mam problem i nie wiem osocho z tym urządzeniem...
kojut napisał/a:akagi66, ja jakiś czas temu miałem do tego dostęp (ale akurat nie do akwa). Nic skomplikowanego: zestaw filtrów, przez które przepływa woda. Domowe RO montujesz pod zlewem lub gdziekolwiek masz miejsce i rurę z bieżącą wodą. Woda przepływa przez to dość wolno i w zależności od urządzenia filtruje do kilkunastu litrów na godzinę. Ważne jest również aby w pobliżu systemu był odpływ wody.
PS
Do zbierania przefiltrowanej wody wygodnie mieć zbiornik z zaworem z pływakiem (takim jaki jest zamontowany w zbiornikach toalet).