pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Wypożyczalnia sprzętu foto na forum
Czy bylibyście zainteresowani utworzeniem czegoś w rodzaju wypożyczalni sprzętu foto w gronie forumowiczów? Może w formie giełdy? Jest wiele akcesoriów foto, z których korzysta się od czasu do czasu. Taka wypożyczalnia przyda się tym, którzy potrzebują jakiegoś specyficznego sprzętu na krótko. A właścicielowi pozwoli na częściowe sfinansowanie zakupu.
Ja osobiście chętnie pożyczyłbym jakiś obiektyw lustrzany 1000mm i rybie oko pod APS-C. Chętnie też wypożyczę któryś ze swoich obiektywów, a nawet K-7, która od jakiegoś czasu smutno leży w rogu.

[ Dodano: 2014-01-21, 23:49 ]
Oczywiście chodzi o pożyczenie od kogoś, do kogo można by podjechać i wziąć osobiście, a nie wysyłać pocztą.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
pawelek-79, ale to się odbywa cały czas. Ileż to mojego sprzętu służyło ludziom, a ileż razy to ja korzystałem z uprzejmości użytkowników.

Nie wiem więc, czy tutaj trzeba jakiegoś osobnego bytu na forum.

kris81pl  Dołączył: 02 Lut 2008
Żony i aparatu się nie pożycza.

SlicaR  Dołączył: 28 Kwi 2013
kris81pl a jak jest z byłą żoną bo
pawelek-79 napisał/a:
K-7, która od jakiegoś czasu smutno leży w rogu

Na ex jest dyspensa. Można użyczyć.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
kris81pl, chyba aparatu zębowego? Albo kolonoskopu bez zapasowego wziernika.
Co nie tak jest w wypożyczeniu aparatu, obiektywu, statywu itp.? Swój sprzęt foto wydaję potrzebującym regularnie. Co prawda córka mojego pięknego MXa z A24/2.8 zgubiła (chlip :cry: ) a u sąsiada kasetka wsiąkła, niemniej... trochę innych aparatów i szkieł mi jeszcze zostało :-D

To co Ty uprawiasz to nie jest wypożyczanie. To się nazywa mecenat :)

SlicaR  Dołączył: 28 Kwi 2013
Jakbym miał harem to może też bym się podzielił.

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
pawelek-79 napisał/a:
Ja osobiście chętnie pożyczyłbym jakiś obiektyw lustrzany 1000mm i rybie oko pod APS-C.

Wystarczy założyć wątek w szybkich pytaniach i czekać na reakcję forumowiczów. Do tej pory działało ;-)

x4rd  Dołączył: 07 Mar 2012
pawelek-79 ja chętnie popożyczam za drobną opłatą to co mam :D

x4rd napisał/a:
ja chętnie popożyczam za drobną opłatą to co mam :D

Ja mam podobny zestaw, więc nie masz niczego, co by mnie interesowało, chyba, że tą Yongnuo można sterować bezprzewodowo, bo mój K-01 niestety nie obsługuje błysku bezprzewodowego z wbudowanej lampy :(

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
Wypożyczę bo chcę przetestować K5-II lub IIs z 18-135 na tydzień albo dwa. Oferty proszę kierować na priv ;P

pawelek-79 przymierzam się do kupna RF 602 ;-)

Ja zaś, jak pisałem w pierwszym poście, chętnie pobawię się jakimś lustrem 1000mm(MTO, Rubinar, ostatecznie Samyang 800). Najchętniej od kogoś z Warszawy i okolicy.
Także chętnie pobawię się rybim okiem.
W zamian mogę wypożyczyć coś z mojej "stajni" lub drobna opłata za wypożyczenie.
Mam Sigmę 10-20, 18-55 WR, Sigma APO 70-300, FA 50/1.4 DA 35/2.4, Sigma 530, FA 18-35, K-7, głowicę kulową pistoletową(?) GoldFoto bez statywu.

darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
Hej, czy ktoś wie czy można w stolicy wypożyczyć coś pentaksa? Google średnio pomocne... Dużo łatwiej znaleźć oferty na inne firmy :-(

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
Sigma pro centrum na Bielanach? Chyba wypożyczają...

darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
Niestety ona nie wypożycza pentaksa :-( Najbardziej interesowały by mnie body jakieś nowe ;-)

darkduch napisał/a:
Najbardziej interesowały by mnie body jakieś nowe

Może spróbuj w Blue City lub na stacji metro centrum?

Skocz do: