zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
  Czy ktoś jeszcze słucha Pink Floyd?
Czy ktoś tu jeszcze słucha Pink Floyd, poza mną, ma się rozumieć? Dinozaury wystąp ;-)

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
U mnie właśnie wybrzmiał Camel "Dust and Dreams" i zastanawiam się co teraz zapodać.

"Division Bell"

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
U mnie ostatnio słychać Celę Nr 3. Trochę może nie taka sama muzyka, ale to nie ja zacząłem.

Jarek Dabrowski napisał/a:
U mnie ostatnio słychać Celę Nr 3.

Hmmm... Domyślam się, że Ty siedzisz w "2" z jakimś dwumetrowum afro?

tm  Dołączył: 14 Sie 2006
JA, ale dinozaurem nie jestem

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Michu napisał/a:
Jarek Dabrowski napisał/a:
U mnie ostatnio słychać Celę Nr 3.

Hmmm... Domyślam się, że Ty siedzisz w "2" z jakimś dwumetrowum afro?

Prawie zgadłeś. Siedzę w jedynce z trzema cycatymi blondynkami, wyizolowanymi ze społeczeństwa za nadpobudliwość seksualną.

JN  Dołączył: 24 Kwi 2006
średnio... nie te klimaty, mimo, że uważam, że są dobrzy.... wolę: Placebo, I AM X, Pustki, Louise Attaque, Basement Jaxx, Franz Ferdinand, Sigus Ros, Myslovitz, T LOVE, Buena Vista Social Club, Manu Chao ... z kim się pokrywa?

Mertz  Dołączył: 24 Kwi 2006
Pojedyncze kawalki. Ja się na U2 wychowałem. Ale ja szczaw jestem :)

To forum to raczej trzydziestolatkowie. Dlatego mnie zastanawia, kogo jeszcze ukształtowały audycje Beksińskiego?

JN  Dołączył: 24 Kwi 2006
Cytat
To forum to raczej trzydziestolatkowie

Średnia, mediana czy modalna? ;p
Wydaje mi sie, że ropiętość wieku jets dość spora...

W kwestii kształtowania: PF, Yes, King Crimson, Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple, Procol Harum, Santana.... później The Cult, Kraftwerk, Leonard Cohen... (kolejność przypadkowa - i niekompletna)...tylko to, co mi zawodna pamięć posunęła

Mertz  Dołączył: 24 Kwi 2006
Pierwszy album Beksińskiego dostałem chyba pod koniec podstawówki (czyli ok. 1991r.). Nie, nie wiedziłem, ze Beksiński miał jakiś audycje radiowe. Ba, nie wiedziałem nawet, ze parał się fotografią. Ma może ktoś coś na ten temat?

W radiu był Tomasz Beksiński, syn Fotografa/Grafika. Popełnł samobójstwo w 1999 r.

A Zdzisław Beksiński zaczynał od fotografii...

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
zorzyk napisał/a:
W radiu był Tomasz Beksiński, syn Fotografa/Grafika. Popełnł samobójstwo w 1999 r.

Ta jego rubryka w "Tylko rock" - "Wywiad z wampirem" była świetna. Nie zapomnę jego ostatniego, bardzo pesemistycznego felietonu zakończonego słowami : "Pora umierać. Tomasz Beksiński 1958-1999". A w następnym numerze informacja o samobójstwie. Straszne :-(
A co do moich preferencji muzycznych: Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, Led Zeppelin, E. Clapton, S.R. Vaughan, J. Hendrix, T. Petty, U2, Metallica, Iron Maiden, Aerosmith, G'n'R, Pink Floyd też ale rzadziej niż inne. Z polskich: Dżem (z Riedlem), Hey (z Banachem), Acid Drinkers, Anna Maria Jopek (Farat jest super, chociaz tu mnie bardziej Napiórkowski interesuje). A z zupełnie innej mańki: Carrantuohill, stary Clannad, no i poezja spiewana: SDM, Bukowina, Grotowski/Zwierzchowska i Kaczmarski (pierwsza muzyczna fascynacja i absolutny nr 1).
zorzyk napisał/a:
Dinozaury wystąp

Dinozaurem nie jestem, ale czasem puszczę sobie Roberta Johnsona i pierwotną wersję "Sweet Home Chicago" :mrgreen:
Aha, pracę magisterską napisałem przy muzyce arabskiej

zorzyk napisał/a:
W radiu był Tomasz Beksiński

Nie zapominajmy, że był rewelacyjnym tłumaczem - cały Monty Python, Bondy plus co ciekawsze filmy. Generalnie jego tłumaczenie było pewnikiem dobrego filmu.
A odnośnie audycji radiowych, to pewnie po nim (i po Piotrze Kaczkowskim - teraz już nie słucham radia) zostały mi takie słkonności do muzyki progresywnej, gotyku (nie mylić z metalgotyk) elektronicznej, filmowej i do 4AD.

No, Kaczkowski... Kiedyś Program Trzeci to była MARKA! Nie wiem jaki "marketingowiec" odpuścił lata pracy całej masy ludzi w tej rozgłośni, w imię "słuchalności" i muzycznej sieczki .... szkoda gadać ...

zorzyk napisał/a:
No, Kaczkowski... Kiedyś Program Trzeci to była MARKA!
Cóż, to tragiczne, ale osobiście przestałem słuchać Kaczkowskiego, gdy po powrocie ze Stanów zaczął puszczać Rap.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
zorzyk napisał/a:
Nie wiem jaki "marketingowiec" odpuścił lata pracy całej masy ludzi w tej rozgłośni, w imię "słuchalności" i muzycznej sieczki .... szkoda gadać ...

Trójka jeszcze nie jest taka najgorsza jak się ją porówna do Zetki czy - o zgrozo - Eski.

W wawie jest JazzRadio, akademickie radio Campus no i BIS. Ewentualnie Dwójka. Jak ktoś szuka dobrej muzy, to chyba tylko tam.
A PiN to radio dla japiszonow, ktorzy mysla, ze sluchaja muzyki na poziomie ;-)

Skocz do: