Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
szukam pomocy - wordpress
http://andrzej-krynicki.com/#!/?p=43

chodzi o podpowiedź jakiego wyrazenia szukać w edytorze żeby to zdjęcie które jest "wykadrowane" w pizomie - przesunąć...

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Fafniak, poszperaj w edycji miniaturki zdjęcia, bo podejrzewam, że to będzie to. Tzn. klikasz w "bibliotece mediów" wyszukujesz obrazek i klikasz "edytuj". Pod miniaturką jest "edytuj obrazek", potem "przytnij" (powinna być już automatycznie wybrana ta funkcja, więc po prostu zaznaczasz na obrazku jak ma przyciąć) - kadrujesz wg uznania i trzeba przed zapisem zaznaczyć po prawej stronie "Zastosuj do" -> "miniatury"

nie nie
to jest fota którą określiłem jako miniatura do wpisu
ALE
w samym wpisie dodatkowo zrobił sobie taki szeroki kaderek chyba ze środka zdjęcia - w opcjach brak

Acer  Dołączył: 08 Maj 2008
Jeżeli chodzi Ci o ten pierwszy od góry to post-image, a właściwie to .post-image w pliku stylów css ale to pewnie wiesz :-)

chodzi o to pierwsze zdjęcie już w samym wpisie - takie panoramiczne
gdzie niestety sam nos gra 100% pierwszoplanową rolę :mrgreen:

Acer  Dołączył: 08 Maj 2008
Fafniak, a ja zrozumiałem jakbyś chciał je przesunąć względem strony.
Teraz widzę o co chodzi, a co to za szablon w ogóle pisany "na miarę" czy jakiś gotowiec?

"gotowiec" - GLEAM theme

luckyluk  Dołączył: 27 Kwi 2007
".page .post-image, body.single-post .post-image "

w edytorze stylów

dobra - bede szukał - dzieki

florek  Dołączył: 18 Sty 2008
Wszystko kwestia kodu, może być tak, jak sołtys mówi, ale równie dobrze może być rozmiar grafiki przypisany tylko dla miniatur wpisu. Wordpress domyślnie, jeśli robi crop, to wycina ze środka.
CSS'em tego nie da rady zmienić, bo grafika jest przycięta -> http://andrzej-krynicki.c...ATA-678x200.jpg
Najłatwiej byłoby zerknąć w kod.

Jeśli nie będziesz umiał sobie z tym poradzić, to odzywaj się do mnie, być może uda się pomóc ;-)

Przemas  Dołączył: 11 Gru 2006
Fafniak, najprościej zmniejsz grafikę i ustaw jak Ci pasuje i podmień plik zachowując nazwę i powinno zadziałać - ale fakt w kod też można zaglądnąć, żeby na przyszłość takich dziwnych numerów nie robiło.

WojtekKawecki  Dołączył: 01 Cze 2010
Wordpress-prośba o pomoc w konfiguracji stronki.
Wszystko co trzeba mam włącznie z motywem. Problem w tym że zwyczajnie tego nie ogarniam...Wyglądać to powinno mniej więcej tak:
http://themes.siiimple.co...ctor/?theme=360
Ale jedynie co dam radę skonfigurować wpisy ze zdjęciami formie postów. Reszty multimedialnych dodatków niestety nie. Może ktoś znajdzie chwilkę czasu i odrobinę cierpliwości dla ignoranta ;-) . Chodzi mi o to aby wstępnie skonfigurować i ew nakierować mnie co, gdzie i jak.

Pozdrawiam!

Skocz do: