W celu wprowadzenia:
Od pewnego czasu przymierzałem się do kupna tego obiektywu, ze względów finansowych używki. Jedyna oferta była pojawiła się była poza moim zasięgiem finansowym:
http://pentax.org.pl/ads_item.php?id=18406
Sprzedający jednocześnie wystawił Sigmę także na Ebay za 2400 zł, co ostatecznie mnie zniechęciło ;) Specjalna oferta na forum za 200 zł więcej ;)
Na początku lutego, obiektyw pojawił się znowu na Ebay i kupiłem go za cenę wywoławczą. Przez pierwsze dwa tygodnie sprzedawca zwodził mnie (dostałem zwrot pieniędzy). Ostatecznie mieliśmy zakończyć transakcję pod koniec lutego, ale niestety brak kontaktu. Moje kolejne wpłaty są zwracane więc wysłałem przedsądowe wezwanie do wydania rzeczy, a w najbliższym czasie kieruję do sądu pozew cywilny.
Ostatnio dostałem też informację, że dawidoglaza (czyli Dawid Ogłaza z Łodzi) sprzedał już ten obiektyw. Jednocześnie nie widziałem takich ogłoszeń ani na Allegro, ani na Ebay więc istnieje pewne prawdopodobieństwo, że próbował lub próbuje upłynnić go na forum. Poszukuję osób, które otrzymały propozycję kupna, ewentualnie osób, które skorzystały z propozycji wyżej wymienionego osobnika. Wszelkie dodatkowe szczegóły, dowody na PW.
Wiem, że jest oddzielny wątek dotyczący nieuczciwych sprzedawców, ale bałem się, że wątek zginie, a nawet teraz pojawiła się na giełdzie Sigma od nowego użytkownika.