Mathis  Dołączył: 26 Mar 2008
Znajomy ma podobne ale nie wiem czy takie same, do wypadów w góry raczej jesienno-zimowych i na ciepło nie narzeka, zapytam się go jutro jak z ich przemakalnością.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Z tego co wiem, ecco robi bardzo wygodne buty na miasto i całkiem wygodne, ale badziewne buty w teren. Jak jeszcze widzę, że xpedition kosztuje ponad 600zł... to stwierdzam, że te buty kupiłbym tylko z przystawionym pistoletem do głowy. I co do butów zimowych - polecam takie z otokiem gumowym. Buty najczęściej przeciekają na łączeniu cholewy i podeszwy.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Jestem wielkim miłośnikiem butów Ecco. Mnie pasują idealnie, są pieruńsko wygodne, nie męczą stopy, nie zdarzyły mi się problemy z przemakaniem, mają interesujące fasony itd. No, ale piszę o butach "miejskich", "wizytowych" i sandałach. Trekingowe / górskie jakoś mnie nie przekonują.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Szyt :-/ Właśnie odkryłem, że skóra w bucie udarła mi się przy pięcie. Ech, jutro szewc, a jak nie da rady to będę musiał kupić nowe. Nie cierpię kupować butów. Są albo strasznie brzydkie, albo przesadnie eleganckie. Te które mam są w sam raz. Ech..

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Robert K. napisał/a:
Czy podany model nada się na but zimowo-pluchowo-śniegowcowy?

Inny model z tej serii dostaje dość dobre oceny: http://www.ecco.com/pl/pl...50374/detail.do a do tego (przynajmniej w Bielsku) jest przeceniony na jakieś 450zł. Sam posiadam model Track sprzed 5 lat i jestem z nich bardzo zadowolony. Buty nigdy nie przemokły, na sporadyczne wypady w góry nadają się znakomicie. Jednak ostatni model z tej serii ma podobno wadliwą podeszwę (pęka).

Robert K.  Dołączył: 24 Lip 2008
Cholerka... wychodzi na to, że podobnie patrzymy na ecco.
Miejskie/wizytowe wydają się być OK, a względem trekingowych też mam jakiś wewnętrzny brak przekonania.
600zł to rzeczywiście sporo i tyle bym nie dał, ale jako że wg handlowców mamy już wiosnę ;-) wiele zimowych rzeczy jest już poprzecenianych - podany model widziałem w cenie 415zł. Pewnikiem kupiłbym bez szukania opinii, ale nie było mojego numeru...
Enzo ten drugi model już mi tak nie pasuje wizualnie :-)

ziemo  Dołączył: 28 Gru 2008
Ja mogę ze swojej strony polecić zbierające raczej mało pozytywne opinie w necie jack wolfskin great divide (podeszwa vibram i jakaś tam ichnia membrana texapore) 5 rok chodzę w zimie do tego trochę gór, ale nie specjalnie dużo. Śladów zużycia praktycznie brak, jak tak dalej pójdzie to z nudów wymienię, tylko gdzie ja tak wygodne buty znajdę. Te kupiłem tylko dlatego, że szykował mi się wyjazd w góry i okazało się że potrzebuję butów wygodnych od zaraz bez konieczności rozchodzenia i to był jedyny taki model.

Co do ecco powielam opinię, buty ogólnomiejskie są bardzo ok (oczywiście nie w wyjściowej cenie), dla mnie koniecznie na vibramie gdyż wszystko inne masakruję ekspresowo, natomiast trekingi nie budzą zaufania chociaż żadnych nie miałem. Sandały inni robią lepsze.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Espresso, Twój post ma 10% przydatności, jaką by mógł mieć, gdybyś podał nazwę producenta (z podeszwy trudno odczytać) i model.

Skocz do: