I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:używanie języka polskiego to jedno, a ostrzeżenie to inna sprawa
apas - dlaczego atakujesz plwk? on tego paska nie przypinał, tylko ja
romeck złamał inny punkt regulaminu i za to dostał ostrzeżenie - moim zdaniem to jest fair - user zachowuje się be, ja mu pokazuję z daleka pasik i palcem wskazuję pupkę, to że on zabiera grabki i wiaderko? trudno, ma prawo
na przyszłość - takie dyskusje sugeruję prowadzić na pw, a nie snuć domysły i wysuwać pochopnie oskarżenia - wystarczyło spytać, skoro to tak ważna sprawa
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Welti 1C, Zenith EM, Pentax ME S,K30, K100d super, Metz 50, M42 Heliosy, 28/3,5; 50/1.4 SMC Takumar, Sonnar, Vivitar, Pentax 28-90, 18-135 itp.
Bogdan napisał/a:druga strona dyskusji na temat kompletnie nie związany z zapytaniem. sprawy organizacyjne, regulaminowe nie powinny plątać tematów związanych z tematami dla których to forum jest stworzone.
wracając do pierwszego postu, ja również zauważyłem orsz znajomi posiadający system pentax, że stabilizacja częściej psuje niż pomaga w normalnych warunkach fotografowania.
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Apas napisał/a:Mam kilka szkieł Sigmy pod nasz bagnet, ze stabilizacja w szkle. Zauważyłem, ze sprawuje się ona o wiele lepiej, niż ta wbudowana w puszkę.
Problem dotyczył K-7, a nie K-5 (to nie "jeden pieron", w K-5 go rozwiązano) i dotyczył wytłumienia drgań migawki. To wlaśnie tu tkwiła jego przyczyna, a nie w mechaniźmie SR, jak powszechnie sądzono. Zresztą linkujesz do artykułu Falka Lumo, który to bardzo dokładnie opisał.pyciar napisał/a:Gdzieś w sieci był duży artykuł na ten temat (po angielsku) ale w tej chwili nie mogę go znaleźć. dotyczył chyba k-5 albo k-7 ale myślę że to jeden pieron. Pamiętam że tam problem "rozmywania" pojawiał sie przy czasach 1/125 - 1/250 czy jakoś tak.
K-5IIs, K-5, K10D+D-BG2+KatzEye+0-ME53
DA10-17/3.5-4.5, DA12-24/4, FA31/1.8 Limited, FA35/2, FA43/1.9 Limited, FA50/1.4, FA77/1.8 Limited, DFA100/2.8 Macro, DA*200/2.8
AF-540 FGZ
Bogdan napisał/a:
wracając do pierwszego postu, ja również zauważyłem orsz znajomi posiadający system pentax, że stabilizacja częściej psuje niż pomaga w normalnych warunkach fotografowania.
tomek_j napisał/a:Bogdan napisał/a:
A to akurat nie jest prawda.
Bogdan napisał/a:ja również zauważyłem orsz znajomi posiadający system pentax, że stabilizacja częściej psuje niż pomaga w normalnych warunkach fotografowania.
Pentax K-30 | DA 21/3.2 Ltd. | DA 40/2.8 Ltd. | DA 70/2.4 Ltd. | DA L 55-300 | Metz 50 AF-1
właśnie pytanie ile osób narzekających na SR czeka aż żyroskopy dostaną odpowiednie dane i pokażą "łapkę"Pyrek napisał/a:warunek - zawsze czekam jak się "łapka" zaświeci.
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
Sid Gotama napisał/a:Ale czy to że jest w ogóle włączona nie powoduje problemów typu... większe nagrzewanie się matrycy
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
schwefel napisał/a:To jest właśnie panoramowanie...
schwefel napisał/a:... Nie wiem jak nowszych puszkach ale w K-5 lepiej było wyłączyć SR.
Pentax K5II
plwk napisał/a:Nie da się tego mechanizmu wyłączyć, gdy nie działa w trybie redukcji drgań to musi utrzymywać matrycę w położeniu bazowym.