plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Nie w każdym telefonie wgrasz niefirmowy room przez standardowe recovery a często wgranie innego recovery wymaga roota.

Eustachy  Dołączył: 20 Paź 2007
Niezgodnie z tradycją forum, czyli na temat ;-)

Dobrze by było samemu tworzyć kategorie, bo te z listy nie do końca mi odpowiadają (np. przetwory i przyprawy razem, brak ryb).

dudziks  Dołączył: 27 Maj 2006
Dzięki Panowie,
widzę że częściowo moja wizja rozwoju pokrywa się z Waszymi uwagami - myślałem o importowaniu zakupow z SMS i widzę że nie tylko mnie by się to przydało.
Druga rzecz, to edycja list kategorii - tu sprawa wygląda na prostszą przy moich obecnych umiejętnościach programowania Andorida, więc mam nadzieję niedługo pochwalić się upgradem z taką funkcjonalnością.

Pozdrawiam,
Michał

ZbyszekB  Dołączył: 27 Wrz 2010
dudziks napisał/a:
myślałem o importowaniu zakupow z SMS i widzę że nie tylko mnie by się to przydało.
Ja bym to zrobił inaczej. Przykładowo żona siedzi w domu a mąż jest w mieście w pracy a po pracy ma iść na zakupy. Żona przygotowuje listę zakupów w Twoim programie na swoim telefonie. W tym programie powinna być opcja wyślij przez SMS. Jak mąż odbierze SMSa to otwiera aplikację i wybiera opcję importu z SMSa. Albo aplikacja mogła by sama czytać SMSy i jak trafi na odpowiedni nagłówek (znacznik w SMSie) to automatycznie importować. Trzeba by pamiętać żeby przy wysyłaniu SMSa była do wyboru opcja "nowa lista zakupów" albo "dodaj do zakupów". Nowa lista zastępowała by obecną a druga opcja dodawała by nowe zakupy do istniejących. ;-)

sycamor  Dołączył: 10 Lut 2011
ZbyszekB,

Super życiowe pomysły :-B

S.

No i import udało się dodać :)
Co prawda nie taki może wygodny jak proponował ZbyszekB, ale ogólnie powinien życie ułatwić. Działa to tak, że trzeba tekst SMSa od żony skopiować do schowka, a potem wkleić go w polu tekstowym, w którym się wpisuje nazwę produktu przy dodawaniu. Program zorientuje się, że to nie jeden produkt, a cała lista i odpowiednio pomoże wstawić wszystko ładnie do istniejącej listy.

Wysłałem nową wersję na Google Play, za parę godzin powinna być dostępna.

Pozdrawiam,
Michał

Kadet80  Dołączył: 28 Lis 2013
dudziks, spytam dosc brutalnie, ale w czym chcesz byc lepszy od Listonic ?
po Twoim wprowadzeniu :
"Główne cechy: produkty na liście grupowane są w kategrie, dzięki czemu mniej się trzeba nachodzić w markecie między półkami, dodakowo produkty odhaczone jako 'kupione' znikają z pola widzenia (przenoszone są na dół listy, wyszarzane i przekreślane). "
wszystko to juz jest...
musisz pokazac cos nowego, cos innowacyjnego, cos co spowoduje ze ludzie wybiora wlasnie Twoj program a nie konkurencje.

Kadet80, a dlaczego tylko od Listsonic? Są setki podobnych programów, każdy jest trochę inny. Zdjęcia też zdarza mi się robić, chociaż wiem, że nie grozi mi osiągnięcie poziomu światowej, albo krajowej czołówki.
Można by iść dalej tym tropem - po co są różne model samochodów, aparatów? O właśnie - po co są inni niż Pentax producenci sprzętu foto, skoro wiadomo co jest najlepsze? ;)

Robię program który ma pomagać w organizowaniu się na zakupach, robię go sam starając się żeby spełniał potrzeby moje i innych użytkowników. Ułatwiłem sobie życie. Mam nadzieję, że innym trochę też - już to daje satysfakcje.
Dodatkowo mam inne korzyści - uczę się programowania pod Androida, więc jak kiedyś przyjdzie mi do głowy pomysł na funkcjonalność lepszą niż to co Listsonic oferuje, to będę umiał to zrobić :)

Pozdrawiam,
Michał

Kadet80  Dołączył: 28 Lis 2013
dudziks, i bardzo dobrze ze sie uczysz, bardzo dobrze bo w tym jest przyszlosc.
co do Listonica, skoro mam z czyms porownywac Twoj program to porownuje go z najlepszym jakim znam.
mam nadzieje ze za jakis czas przyjdzie Ci jakis super pomysl do glowy i zrobisz cos innowacyjnego, bo wydaje mi sie ze dzisiaj w tej calej "wojence" wygrywa pomysl.. miec dobry pomysl, zrealizowac go, a pozniej spijac smietanke. na odgrzewanym "kotleciku" pieniedzy sie raczej nie zarobi.

Kadet80, skoro porównujesz mój program z najlepszym, to już to poczytuję za sukces :)
(abstrahując od wyniku tego porównania)

Pozdrawiam,
Michał

[ Dodano: 2014-04-14, 11:37 ]
Panie i Panowie - nieśmiało się chwalę, że dodałem nową funkcjonalność: kopiowanie produktów między listami zakupowymi.

Pozdrawiam,
Michał

Skocz do: