6D/c50/s70/c100/s12-24 & K5II/T17-50/FA50
http://www.wix.com/jurkulesza/giefoto
http://alt.olympusclub.pl...zny.php?id=5547
geo333 napisał/a:Część Chciałbym pochwalić serwis Apollo za kontakt (dziekuję P. Tadeuszu). i reakcję na meila , telefon i szybkość działania :)
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
White napisał/a:Niestety nie ma mejla, ale ma mieczyki w ogródku.
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
W fotografii szukam wrażeń - natury mam pod dostatkiem w naturze
K-70 | K1mkII | ME Super | P30t | Zenit 80 | DA 35 f/2.4 | DA 50 f/1.8 | DA 18-55 | K 28 f/3.5 | Tamron: 28-75 f/2.8 | 10-24 | Sigma 70-200 f/2.8 | Pentacon 50 f/1.8
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
Chosen napisał/a:W końcu kupiłem pałeczki z płynem (za chorą kasę na allegro) i z drżeniem rąk sam wyczyściłem matrycę. Wszystko śmiga, ale przy braku kontaktu zastanawiam się do czego mi ta gwarancja!?
Chosen napisał/a:@mdfan pozwól, że zacytuję fragment instrukcji obsługi "Skontaktuj się z serwisem firmy PENTAX, aby oczyścić czujnik CMOS w sposób profesjonalny. Będzie to związane z opłatą."
Chosen napisał/a:O patyczkach do uszu słyszałem, że są za ostre (domyślam się, że gość ściemniał, ale nie mając pewności wolałem nie ryzykować).
TO jest podstawa!!Apas napisał/a:plus alkohol
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
Apas napisał/a:mdfan - przedmuchanie gruchą ma tę wadę, że paproch często znika wprawdzie z matrycy, ale zostaje w komorze i za chwilę siądzie na matrycy ponownie.
Cytat
Zaś co do patyczków do uszu to byłbym ostrożny, bo rzeczywiści można porysowac matrycę - patyczki te maja słabą powtarzalność i warstwa bawełny okręcona wokoł ostrej krawędzi samego patyczka bywa różnej grubości - znam z autopsji przypadki zarysowania powierzchni matrycy.
Cytat
Natomiast jest świętą prawdą, że wysyłanie puszki do serwisu w celu przeczyszczenia matrycy jest zbędnym wydatkiem.
Cytat
Jednak jestem w tym wypadku zwolennikiem kupowania zestawów przeznaczonych specjalnie do matryc (płaska szpatułka z grubą warstwą 'obszytej' bawełny, która nie zostawia kłaczków i nie stwarza ryzyka zarysowania) plus alkohol. Ja takie zestawy kupuję w UK za parę funtów.
CytatGeneralnie to one nie powinny służyć nawet do czyszczenia uszu, co potwierdzi każdy przyzwoity laryngolog.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
PiotrR napisał/a:Oczywiście, że podstawa. Niby jak bez niego opanować wspomniane drżenie rąk?
K-3 II, Sigma 10-20 f/4-5.6, Sigma 18-35 f/1.8, Sigma 70-200 f/2.8, Tamron 90 f/2.8