andre6610 napisał/a:chciałem wybrać z pokrętła tryb M, to zamiast niego wyskakiwał mi sąsiedni tryb TAv
andre6610 napisał/a:gdy wejdę na komputer i je przybliżę, od razu moim oczom ukazują się poruszenia, rozmycia
andre6610 napisał/a:kilka dni po zakupie zauważyłem tłustą plamę w aparacie, która skutecznie psuje ujęcia
andre6610 napisał/a:Czy tylko mi wychodzą tak sprasowane zdjęcia, podobne do panoramicznych? Na laptopie zdjęcia wyglądają ok, ale na monitorze komputera już nie, są po prostu płaskie.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pozdrawiam
Eljot napisał/a:Na przedstawionym zdjęciu masz: czas 1/40, f/9 i iso 200. Zdjęcie jest najzwyczajniej poruszone, za krótki czas. Poczytaj o doborze parametrów ekspozycji.
Poczytaj też instrukcję, szczególnie rozdział o sposobie ustawiania ostrości .
atomek napisał/a:Eljot napisał/a:Na przedstawionym zdjęciu masz: czas 1/40, f/9 i iso 200. Zdjęcie jest najzwyczajniej poruszone, za krótki czas. Poczytaj o doborze parametrów ekspozycji.
Poczytaj też instrukcję, szczególnie rozdział o sposobie ustawiania ostrości .
Powinno być: za długi czas !!! chyba...
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
andre6610 napisał/a:piwk
Pozdrawiam
Proponuję poczytać instrukcję obsługi na początek.andre6610 napisał/a:jeśli chodzi o układ redukcji drgań to niestety obce mi jest te pojęcie, bo jestem tylko amatorem. Chodzi o stabilizację obrazu, czy o pikanie podczas naciśnięcie spustu migawki (
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
Dada napisał/a:andre6610, miał na myśli różnice proporcji (3:2, a 4:3) pisząc o tym sprasowaniu ?
Uczę się z K-30
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
andre6610 napisał/a:zdjęcia z tą plamą wrzuciłem kilka linijek wyżej
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum