Niewiele, bo jak byłem w lesie i najadłem się czereśni, fotografia średnio się nadawała. Śliska była.CytatCo ci dała fotografia?
Spłycasz temat.Apas napisał/a:ale proszę o opisy zgodne z tym co napisałem w pierwszym poście: piszcie o ludziach, miejscach, wydarzeniach, ktorych byście nie doświadczyli, gdyby nie zboczenie oglądania świata przez pryzmat pryzmatu
Apas napisał/a:Ja spotkałem Clintona i chwilę z nim gadałem.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Apas napisał/a:Ja spotkałem Clintona i chwilę z nim gadałem.
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
Bez komentarza.tref napisał/a:A kiedyś to nawet żonę poznałem dzięki fotografii. Tzn. prawie, bo to była bardziej zasługa zepsutego Pentaksa niż fotografii. I teraz i żonę i tego Pentaksa mam w domu. Super, co nie?
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Mother Earth will swallow you ...
Wiesz, ja teraz chodząc po lasach rozglądam się nie tylko za zwierzakami, ale też drzewami, gdyby któryś z nich uznał, że jest niefotogeniczny i chciał mi skasować zdjęcia. A tak w ogóle to myślałem, że pytasz o zawody Kettlebell. Jelenie mi wybiegły w sporym lesie za Szczytnem.paszczak007 napisał/a:wyczesany, Podobna sytuacja spotkała mnie na Magurze Wiślańskiej w Marcu . Stado jeleni wybiegło wprost na mnie . Paraliż .
No na mnie w domu dziwnie patrzyli jak się dowiedzieli, że o 5 wychodzę do lasu robić zdjęcia... i tak sobie łażę te 20km. ;)paszczak007 napisał/a:A tak ogólnie , fotografia jest świetnym pretekstem aby się wybrać w świat , nawet samemu.
technik219 napisał/a:Spłycasz temat.
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
No, to już poleciałeś Marny z Ciebie jasnowidzApas napisał/a:w domyśle zakładasz, że ja na przykład do czegoś takiego nie jestem zdolny.
Apas napisał/a:Opisz zatem, co dla CIEBIA jest ważne a wiąże się z tematem. Jesli będzie to Bieber czy Hilton widziani z bliska przez moment - swietnie. Jesli przezycie duchowe, które cię ukształtowało - tez dobrze.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
technik219 napisał/a:No, to już poleciałeś Marny z Ciebie jasnowidz
technik219 napisał/a:
Celebryci? to dobre dla małolatów. Mnie to nie rajcuje zupełnie.
technik219 napisał/a:
Nie wymagaj ode mnie, żebym tu, na tym forum, w tym wątku pisał książkę. Dlatego uogólniam
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
Apas napisał/a:Wybierz zatem jeden czy dwa przykłady i krótko opisz. Czekam z niecierpliwością!
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
MarWoj napisał/a:technik219, piękna opowieść.
W moim przypadku fotografia przyczyniła się do "zapamiętania" osób, które zmarły oraz miejsc, które zniknęły albo zmieniły się tak, że nie przypominają już przeszłości. Warto fotografować nawet bez "artyzmu" dla dokumentowania czasów, miejsc i ludzi. Gdzieś po rodzinie plączą się pamiątkowe pstryki z lat 30-tych XX w. z gen. Sikorskim. Inne dokumentują zakończenie budowy mostu kolejowego gdzieś na Ukrainie (obecnie), w której uczestniczył mój dziadek (nigdy go nie poznałem, bo zginął w 1943 r.). Fotografia to także spotkanie z historią bez podręcznikowego naciągania faktów.