Ewelinka  Dołączyła: 25 Cze 2014
Miejsca, które trzeba odwiedzić :)
Witam :-)
Z okazji wakacji i chęci rozwoju fotograficznego poszukuję interesujących miejsc do fotografowania, niestety tylko w Polsce ( z racji ograniczeń finansowych :-/ ) :D Interesują mnie raczej krajobrazy i ruiny jakiś budowli :-D Pochodzę z pomorza i sfotografowałam już sporo intrygujących mnie miejsc i teraz planuje jakiś wypad poza znane rejony :-)
Czy możecie poradzić mi jakie miejsca koniecznie musze odwiedzić ?
Byłoby to bardzo pomocne :-P
Z góry dziękuję za jakiekolwiek info
Pozdrawiam :-)

x4rd  Dołączył: 07 Mar 2012
Ewelinka jak będziesz na Podkarpaciu warto zjeździć tutejsze zamki i pałace magnackie. Łańcut, Krasiczyn. Świetny do fotografii jest Przemyśl. Poza tym oczywiście Bieszczady - tutaj zawsze coś ciekawego będzie.

Mam nadzieję, że wypowiedzą się w tym wątku również osoby, które fotografują w naszych górach. Na pewno jest wiele szlaków wartych odwiedzenia. :-)

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007

x4rd napisał/a:
Ewelinka jak będziesz na Podkarpaciu warto zjeździć tutejsze zamki i pałace magnackie. Łańcut, Krasiczyn. Świetny do fotografii jest Przemyśl. Poza tym oczywiście Bieszczady - tutaj zawsze coś ciekawego będzie.

Mam nadzieję, że wypowiedzą się w tym wątku również osoby, które fotografują w naszych górach. Na pewno jest wiele szlaków wartych odwiedzenia. :-)

Dziękuję :)
Już zaczynam powoli ustalać plan wyjazdu i pojawia się już zarys dwutygodniowego wypadu co mnie raczej cieszy :)
Pod uwagę z pewnością wezmę Bieszczad, Przemyśl już zwiedzałam ale jest to świetne miasto pod względem klimatu więc może także i tym razem o nie zahaczę :mrgreen:

[ Dodano: 2014-07-25, 18:32 ]
Stachu napisał/a:
Ruiny i opuszczone miejsca:
http://www.forgotten.pl/m...dztwo=pomorskie
http://3ge.pl/
http://fotoeksploracja.blogspot.com/

:)

Zestawienie klimatycznych ruin będzie bardzo przydatne na co dzień ;-)
Nawet nie wiedziałam, że taki spis istnieje :shock:
Jak widać człowiek cały czas się czegoś uczy :-D
Bardzo dziękuję za linki :-P

Jasiek Matacz napisał/a:
Mi się zawsze podobał port w Chłopaka kolo Mielna. Te małe kutry wciagane na plażę. Ludzie z sieciami i taki kończący się klimat... tym bardziej ze od sierpnia ruszają prace remontowe i to koniec tego portu w takiej odslonie...

Brzmi ciekawie, ale nie wiem czy zdążę poznać to miejsce przed jego zniszczeniem.
Ale bardzo dziękuję za propozycję ;-)

Przemas  Dołączył: 11 Gru 2006
Jasiek Matacz, świętokrzyskie byś polecał a nie morze :D

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Ewelinka napisał/a:

Pod uwagę z pewnością wezmę Bieszczad,

Może słowackie zamki , okolice Preszowa to odleglościowo w sumie tyle co w Bieszczady a liczba miejscówek większa http://www.zamkinaslowacj....eu/mapa-zamkow .

gezeb napisał/a:

Może słowackie zamki , okolice Preszowa to odleglościowo w sumie tyle co w Bieszczady a liczba miejscówek większa .

Ciekawa propozycja :)
Baardzo dziękuje za wszystkie sugestie :-)
Z pewnością dużą część z nich wykorzystam :-D
Pozdrawiam ;-)

MCsubi  Dołączył: 27 Paź 2009
Ewelinka, www.naszesudety.pl - równie egzotycznie, jak w Bieszczadach, tylko lepiej, bez tłoku, taniej. Do tego skały, jaskinie, sztolnie, miejsca kultu pogańskiego, górskie browary.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Sudety są j**. Jak cały Dolny Śląsk. Mnie już co prawda wiele rzeczy spowszedniało, ale dla kogoś "z zewnątrz" to pewnie będzie cud-miód :-D
Tak w związku z tematem, to od razu mnie przychodzi na myśl Dolina Pałaców i Ogrodów. A w niej, na powierzchni może 20kkm jest ze 30 dworów, zamków, pałaców. W tym najprawdziwszy pałac królewski. Najprawdziwszego króla. A w okolicy - obok niebanalnych krajobrazów - najprawdziwsze tyrolskie chałupy. I najprawdziwsza kolumna z Pompei. Owe dwory, zamki i pałace są w najróżniejszym stanie zachowania - od ruin (także sztucznych), czasem nawet pozostałości, po świeżo wyremontowane obiekty, wyglądające "jak nowe".
Z krajobrazów - to nie sposób nie wspomnieć Gór Stołowych /i ich czeskich odpowiedników/. Takie polskie "must see" - bo chyba tego rodzaju formacji skalnych nie ma nigdzie indziej. Myślę, że ujęcie ich specyficznego uroku to wbrew pozorom nie lada wyzwanie dla fotografa. Na pewno jednak warto spróbować! :-D

Skocz do: