alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Hosting dla PAD'a :-)
Jako ze doswiadczam ostatnio znaczacych padów PADa ;-) , mysle nad zmiana hostingu.

Czy moglibyscie polecic jakis sensowny serwis? Interesuje mnie przede wszystkim bezawaryjnosc, duzy limit transferu oraz pojemnosc > 1Gb. No i oczywiscie jakas sensowna cena :-)

Ponadto prosilbym kogos o pomoc w sprawach technicznych - a mianowicie przeniesienia bazy MySQL (chyba?!) na nowy serwer tak, zeby wszystko ladnie smigalo - wstyd sie przyznac, ale tutaj to juz noga jestem ;-)

ClicoFantastico  Dołączył: 14 Paź 2006
Re: Hosting dla PAD'a :-)
Napisz mi na PW jak duży limit transferu i ile konkretnie pojemności chcesz, to Ci przygotuję ofertę :-) . Z MySQL też będę mógł pomóc.

dpodlejski  Dołączył: 23 Kwi 2006
Polecam - OVH

ClicoFantastico napisał/a:
Napisz mi na PW jak duży limit transferu i ile konkretnie pojemności chcesz, to Ci przygotuję ofertę :-) . Z MySQL też będę mógł pomóc.

Kurde - nie wiem... dziennie mam jakies 450 "page loads"... strona ma 150-350kb...

A pojemnosc - zalozmy 1Gb.

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
dpodlejski napisał/a:
Polecam - OVH
Co prawda ja mam u nich to darmowe konto 60free, ale śmiga bez problemu. Nie wiem jak to wygląda na płatnych. Obsługa tez jest OK. Dodzwonić się można. Na maile też odpowiadają.

Cytat
Co prawda ja mam u nich to darmowe konto 60free, ale śmiga bez problemu. Nie wiem jak to wygląda na płatnych. Obsługa tez jest OK. Dodzwonić się można. Na maile też odpowiadają.

Chyba zalozylbym sobie tam 60GP albo najtanszym PRO. Czy znajdzie sie ktos chetny do pomocy mi z baza danych...? :-)

TLu  Dołączył: 25 Gru 2006
Re: Hosting dla PAD'a :-)
alkos napisał/a:
Jako ze doswiadczam ostatnio znaczacych padów PADa ;-) , mysle nad zmiana hostingu.

Czy moglibyscie polecic jakis sensowny serwis? Interesuje mnie przede wszystkim bezawaryjnosc, duzy limit transferu oraz pojemnosc > 1Gb. No i oczywiscie jakas sensowna cena :-)

Polecam livenet.pl - hostuję się u nich już od 2005 roku i sobie chwalę (pól roku temu przekroczyłem limit pojemności o 30% i nie wymagają ode mnie zmiany konta - pozdrawiam Livenet). Coś dla Ciebie to chyba konto BIG
Serwery stoją fizycznie w Holandii.
Jest jeszcze całkiem całkiem dobry home.pl, ale u nich nie jest tanio, za to nie narzekam na jakość usług (korzystam od 2000 roku)

alkos napisał/a:

Ponadto prosilbym kogos o pomoc w sprawach technicznych - a mianowicie przeniesienia bazy MySQL (chyba?!) na nowy serwer tak, zeby wszystko ladnie smigalo - wstyd sie przyznac, ale tutaj to juz noga jestem ;-)

Zrób dump z bazy i wczytaj. Narzędzia (np. phpMyAdmin) powinny być w serwisie (livenet.pl ma). Potem przenieść stronkę i jedyne co będziesz (chyba) musiał zrobić to zmienić kilka wpisów w plikach konfiguracyjnych np. adres strony czy dane bazy.

Juz kupilem sobie www.alkos.info na ovh :-) (najtansze biznesowe - 200pln za rok... :-) )

TLu napisał/a:
Zrób dump z bazy i wczytaj. Narzędzia (np. phpMyAdmin) powinny być w serwisie (livenet.pl ma). Potem przenieść stronkę i jedyne co będziesz (chyba) musiał zrobić to zmienić kilka wpisów w plikach konfiguracyjnych np. adres strony czy dane bazy.

Oj, niestety, obecnie strona stoi na serwerze prywatnym i nie mam dostepu do takich bajerow. Ale poprosze admina o ten dump... :-)

Misztu  Dołączył: 19 Mar 2007
PhpMyAdmin możesz zainstalować sobie lokalnie na własnym koncie. Będziesz mógł spokojnie zrobić zrzut. Jeśli masz dostęp do konta po SSH, to będziesz mógł wygodniej edytować konfig. Jeśli nie, to sorry - kilka razy czeka Cię upload pliku.

Dzieki wszystkim, udalo sie :-) , przez phpMyAdmin i pietnastokrotne wznawianie uploadu bazy 17mb :shock: :shock:

Oficjalnie zapraszam na nowy adres: www.pad.alkos.info

Co prawda zawartość ta sama, a i ze starego adresu przekierowanie juz jest, ale co tam ;-)

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
no i wreszcie można się napatrzyć bo ostatnio to wymagało cierpliwości :-)

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
alkos, drobna sugestia, jesli można. Nie dałoby się zrobić ułożenia miniaturek tak jak było wcześniej (czyli pionowo w kilku rzędach)? Teraz wszystkie się układają w jednym poziomym rzędzie i trochę to niewygodne.

djack napisał/a:
alkos, drobna sugestia, jesli można. Nie dałoby się zrobić ułożenia miniaturek tak jak było wcześniej (czyli pionowo w kilku rzędach)? Teraz wszystkie się układają w jednym poziomym rzędzie i trochę to niewygodne.

serio? Pod czym?

[ Dodano: 2007-08-27, 18:03 ]
U mnie w 3 kolumnach, po staremu - pod Firefoxem...

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
u mnie pod mozilla,firefoksem normalnie w 3 kolumnach jedynie pod dillo,konqerorem w 2 no ale te oglądajki zawsze były "inne"

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Pod IE 7 miniaturki wyświtlają się w jednym poziomym rzędzie.

Zdano napisał/a:
Pod IE 7 miniaturki wyświtlają się w jednym poziomym rzędzie.

No i co z tym zrobic, oprocz dodania ikonki "firefox only" ? :-/

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
alkos napisał/a:
No i co z tym zrobic

Mnie to nie przeszkadza 8-)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
alkos napisał/a:
No i co z tym zrobic, oprocz dodania ikonki "firefox only" ?

Ikonka może się przydać, bo w operze wygląda to tak:

Przyznam, że intrygująco. Ale za to na pocieszenie - katalog miniaturek wyświetla się w trzech kolumnach. Tyle, że po kliknięciu którejś miniaturki jest to samo.

Żeby nie było, że to coś z netem u mnie, w FF wyświetla mi się bardziej konwencjonalnie. :)

motomouse  Dołączył: 14 Sie 2007

Po kliknięciu na link - 404 Not Found

mumonzan  Dołączył: 23 Kwi 2007
Potwierdzam, że w Operze pełna kicha:)
W IE jest o tyle dobrze, że można normalnie przeglądać, tylko główna strona i miesięczne katalogi do dup...
Ale nie daje mi ściągnąć źródła, więc nie sposób analizować dlaczego.
Używasz jakiegoś engine, czy to wydziergane na twoje potrzeby?

Skocz do: