dtox  Dołączył: 20 Maj 2007
gator napisał/a:
hamster napisał/a:
z Twoje wypowiedzi delikatnie sugerują wszechobecną zmowę przeciwpentaxową

dokladnie masz racje, wlasnie przed chwilą dostałem paczke z 70 LTD i 50/1.4 ktore kupilem w tamtym tygodniu, ale chyba jedna z powrotem powroce do kompakta HP. Twoje wypowiedzi i wyniki testow Panow z O przekonaly mnie do tego jednoznacznie.

super, to odkupie od Ciebie za pol ceny te szkla jako juz uzywane...
na pw wysle Ci dane a Ty daj numer konta :lol:

gator  Dołączył: 24 Kwi 2007
dtox: od razu Ci puszczam obiecanego 50-200

dtox  Dołączył: 20 Maj 2007
ok, stoi :-B to 3 za cene 1 ;-)

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
gator napisał/a:
hamster napisał/a:
z Twoje wypowiedzi delikatnie sugerują wszechobecną zmowę przeciwpentaxową

dokladnie masz racje, wlasnie przed chwilą dostałem paczke z 70 LTD i 50/1.4 ktore kupilem w tamtym tygodniu, ale chyba jedna z powrotem powroce do kompakta HP. Twoje wypowiedzi i wyniki testow Panow z O przekonaly mnie do tego jednoznacznie.

Masz jakąś manię prześladowaczą? Takiej samej piany dostawałeś po teście K10D... Powiedziałbym, że ludzie z Optyczne.pl wyrażają się o systemie Pentaxa z sympatią i naprawdę nie widzę powodu do takich reakcji. Zresztą nawet, gdyby była to bardzo ostra krytyka, to co z tego? Każdy ma prawo krytykować coś, co jego zdaniem nie spełnia jego wymagań... To są tylko aparaty fotograficzne, czy obiektywy - zwykłe narzędzia, ze swoimi wadami i zaletami... Naprawdę nie ma się o co unosić...

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
jaad75 napisał/a:
nie ma się o co unosić...

Chyba, że Fafniak miałby zrobić test VW Golfa ;-)

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
gator napisał/a:
BTW: tylko wlasnie rozmawiajac o rozdzielczosci obrazu 40/2.8 ląduje obok kita Canona 18-55

Tak?
http://www.optyczne.pl//7...%E6_obrazu.html
http://www.optyczne.pl//8...%E6_obrazu.html
Czy aby napewno rozumiesz co czytasz?

gator  Dołączył: 24 Kwi 2007
jaad : tym razem naprawde sie nie unoszę i nie toczę piany. Gdyby tak bylo to tak jak ostatnio dostałbym juz warninga od zorża.

Co do wyników testu pozostawiam juz je bez komentarza, starczy na dzis. Nie ulega watpliwosci ze PZ to zupelnie inna liga niz optyczne.

Tak swoja droga napisze chyba pare slow do Klausa ktory testowal 40 na PZ, gdyz ciekawi mnie jego zdanie na ten temat.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Ludzie, dajcie sobie siana - olejcie te testy i idźcie robić zdjęcia.
Choćby propozycje do kalendarza i do RAW Challenge.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
ech, zamykam.

Skocz do: