pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Logitech Unifying nie dziala
Witam.
Mam taki problem, ze oprogramowanie nie widzi odbiornika, ale myszka dziala. Nie moge jednak podlaczyc klawiatury ;(
Reinstalacja softu ne omogla. Piszez klw.programowej. ;(
Co robic?

Zbynio  Dołączył: 07 Maj 2007
Odinstaluj soft i spróbuj by Win sam sobie pobrał sterowniki i zainstalował. Zakładam, że masz właśnie Win7?
Sprawdzałeś czy na innym kompie działa? Możliwe, że padł odbiornik.
Wetknij go bezpośrednio w USB na płycie głównej.

greentrek  Dołączył: 14 Sie 2012
Zbynio napisał/a:
Zakładam, że masz właśnie Win7?

pawelek-79 napisał/a:
Reinstalacja softu ne omogla. Piszez klw.programowej.

Biorąc pod uwagę ilość literówek i wzmiankę o klawiaturze programowej, to raczej chodzi o tablet z W8. Jeśli tak, to u mnie akurat SetPoint działa poprawnie, bez problemu znalazł mychę po Blututu. Muszę zdobyć kabelek-przejściówkę OTG i spróbować podpiąć mikroodbiornik, a poprzez niego klawiaturę i trackballa. Ale z moich kilkuletnich doświadczeń wynika że soft Logitecha jest bezproblemowy.

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
No właśnie nie. Pisałem z PC. Mam mysz i klawiature unifying(mysz dokupilem dzisiaj, a pc ostatnio odpalalem miesiąc temu). Mysz działa na reciverze od myszy(reciver klawiatury padł jakiś czas temu). Sterowniki zainstalowały sie poprawnie, ale po włączeniu softu unifying, program nie widzi recivera unifying. A teraz pisze z tel.

[ Dodano: 2014-10-01, 22:19 ]
No. Przynajmniej udało mi się znaleźć i odgrzebać starą, poczciwą klawiaturę PS/2.
P.S.
W necie zazwyczaj znajduję informacje o niedziałającym odbiorniku USB, co mi też już się zdarzyło i zamawiałem w necie kolejny, ale wtedy w ogóle nie działały urządzenia.

[ Dodano: 2014-10-01, 23:13 ]
Tak wygląda komunikat.

Problem w tym, że urządzenie jest podłączone(znów odinstalowałem, zrestartowałem i zainstalowałem ponownie oprogramowanie) i myszka działa, ale oprogramowanie nie widzi urządzenia i nie mogę dodać klawiatury :(

[ Dodano: 2014-10-03, 13:08 ]
Jakiś konflikt oprogramowania. Z inny recieverem działa wszystko jak należy :)

Skocz do: