Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Sprzętu kupa a i tak du...a
Rafi napisał/a:Bo errorów ten nie popełnia, kto pikseli nie obrabia
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
W fotografii szukam wrażeń - natury mam pod dostatkiem w naturze
K-70 | K1mkII | ME Super | P30t | Zenit 80 | DA 35 f/2.4 | DA 50 f/1.8 | DA 18-55 | K 28 f/3.5 | Tamron: 28-75 f/2.8 | 10-24 | Sigma 70-200 f/2.8 | Pentacon 50 f/1.8
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Czytnik napisał/a:zwalony balans bieli - to na czym siebie maluch powinno być białe
Czytnik napisał/a:chłopak blady mi wyszedł
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
pszczołowaty napisał/a:Czytnik napisał/a:zwalony balans bieli - to na czym siebie maluch powinno być białe
to na czym siedzi nie było białe, i wcale nie jest tak bardzo zwalony, w pokoju było dużo światła dziennego zza okna, z prawej strony kadru :);
Czytnik napisał/a:chłopak blady mi wyszedł
Czytnik napisał/a:I tak gratuluję
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
Czytnik napisał/a:Gdzie jest prawdziwy biały na zdjęciu
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
K-70 | K1mkII | ME Super | P30t | Zenit 80 | DA 35 f/2.4 | DA 50 f/1.8 | DA 18-55 | K 28 f/3.5 | Tamron: 28-75 f/2.8 | 10-24 | Sigma 70-200 f/2.8 | Pentacon 50 f/1.8
bakulik napisał/a:Czytnik napisał/a:Gdzie jest prawdziwy biały na zdjęciu
Właśnie na tym wg mnie polega trudność tego zdjęcia, że nie ma na nim niczego, co można by od razu uznać za biały lub neutralnie szary punkt do ustalenia balansu bieli.
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
CytatDruga sprawa to wrzuciłeś foto już po zawodach .
CytatSugerując się innymi pracami łatwiej "ściągnąć" od każdego to co najlepsze :))
CytatNie wiem czy robię dobrze ale ja staram się sugerować białkami oczu przy ustawianiu balansu bieli.
Cytaterrorbypixel, Michu ma trochę racji.
CytatTo może następny RAW challenge zrobić właśnie wszystkie prace BW?
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
errorbypixel napisał/a:Gdyby miał rację to zatrzęsienie osób było by tchórzami.