Olleo  Dołączył: 27 Cze 2009
[K100D] wizjer
Czy wizjer w kasetce da sie wymienic? Mam dosc mocno porysowany.

SMIS  Dołączył: 08 Sty 2009
A może najpierw spróbować wypolerować np. pastą do zębów . Gdzieś tu na forum było coś na ten temat . Nie wskażę gdzie bo takie rzeczy , jak wklejanie linków , to dla mnie coś jak Enigma ;-) . Może wypowiedzą się Ci którzy to robili .

optyki lepiej chyba nie polerowac - tak mozna potraktowac szybke komorki, czy zegarka

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Wizjer to plastikowa soczewka. Osobiście polerowałem pastą do zębów i był jak nowy.
Wymiana kosztuje w serwisie około 200 zł.

boR  Dołączył: 07 Kwi 2014

boR, to nie ten temat ;-)

boR  Dołączył: 07 Kwi 2014
plwk napisał/a:
boR, to nie ten temat ;-)

Faktycznie nie z tej strony podszedłem do problemu :oops:

plwk napisał/a:
Wizjer to plastikowa soczewka. Osobiście polerowałem pastą do zębów i był jak nowy.
Wymiana kosztuje w serwisie około 200 zł.

a da sie go jakos wymontowac? Jest we wnece i ciezko go dokladnie oczyscic, a co dopiero wypolerowac.

Pastę na patyczek higieniczny i polerujesz to do czego jest dojście. W tym czasie co gadamy wypolerowałbyś już kilka ;-)

w tym czasie zrobiłem obiad, pobawiłem się z dziećmi, poszliśmy na spacer, bawiłem się z synem przy samochodzie, zrobiłem kolację i teraz oglądam z dziećmi Reksia :) Nie miałem kiedy wziąć aparat do ręki

sajmon1100  Dołączył: 08 Lut 2012
miałem tak kiedys w k100ds , 2 minuty roboty ,patyczek ,pasta i heja .Olał byś reksia to i k100 było by dobre , wybrałeś reksia ,wiec your problem :-)

Skocz do: