malero  Dołączył: 28 Lut 2012
Londyn - noclegi i komunikacja
Mam drobny problem z noclegiem w Londynie. Bilety kupowałem pół roku temu i znajomy który tam mieszkał powiedział, że przenocuje mnie i znajomą. Na 5 dni przed wyjazdem dowiedziałem się, że pokłócił się z gospodarzem i nie może nas podjąć.
Szukam teraz noclegu dla 2 osób, mieszczącego się w studenckim budżecie. Zwykle korzystałem z couchsurfing albo aribnb i za mniejsze pieniądze miałem całe mieszkanie lub dom.

Znalazłem hostel na Barking Road za 420zł / 3 noce / 2os, ale to daleko od centrum.
Jest w Londynie coś z lepszą lokalizacją, w podobnej cenie? Warunki: dach nad głową i bezpiecznie:)

Kolejna sprawa to transport, będziemy 4 dni, z czego 2 na zwiedzanie, pozostałe to dojazd z/na lotnisko. Znalazłem info, że legitymacja studencka ISIC nie jest tu respektowana? Zostaje tylko Day Travelcard czy jest coś innego?

Ostatnie co chciałbym wiedzieć, warto się jeszcze bawić w zakup fajek na odsprzedaż:P ?

qarabasz  Dołączył: 08 Gru 2011
Schroniska wokół Paddingtonu są ponoć dość przystępne. Co do fajek, to szału nie ma, ale mogę spytać paru znajomych... Myślę że £35-40 to zupełny max, który możesz dostać.
No i jeszcze daty by się jakieś przydały :-)
Couch surfing jak najbardziej działa, kilkoro moich znajomych się w to bawi.
Podróże po mieście najlepiej chyba załatwić Oysterem.
A transport z i na lotnisko nie zabiera całego dnia.

malero  Dołączył: 28 Lut 2012
Lecimy 20.11 - 23.11. Na couchsurfing pisałem już do ludzi, pominąłem tych co za cel życiowy mają "party hard", dostałem odpowiedzi odmowne. Koleżanka jak pisała dostawała zaproszenia, ale kończyły się kiedy gospodarze dowiadywali się, że drugi gość będzie płci męskiej, a nie kolejna dziewczyna:)
Z fajkami w takim razie nie będę kombinował, jeszcze zostanę z pełnymi kartonami i będę musiał zacząć palić:P

qarabasz  Dołączył: 08 Gru 2011
Sprawdź pw

teo73  Dołączył: 06 Sty 2008
Przy dość częstym podróżowaniu opłaca się kupic weekly travelcard lub nabic oysterke też weekly 1-3 zones 36,8F + 5F sama oysterka , możesz wtedy jezdzic czym kolwiek ( oprócz taksówek) ile będziesz chciał, metrem, pociągami w 1-3 strefie, busami po całym Londku. możesz też placić karta z paypassem , nie musisz wtedy kupować oystercard, lecz płacisz za każdy przejazd, lecz tylko do jakies kwoty tzw day cap jest tez chyba weekend cap po przekroczeniu tej kwoty juz nie nabija ci kasy, wiecej na tfl.gov.uk

Skocz do: