piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
zasiu napisał/a:
A jest jakaś różnica (poza logo) między tym obiektywem Pentaxa, a 50-200 doczepianym do Samsungów?
żadna

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
tylko tego samsunga nie widze jakos, choc mi by bardziej pasowaly ogniskowe 100-400 badz nawet cos pow 200 ;)

pavlis83  Dołączył: 29 Maj 2007
w fotoceny.pl faktycznie jest ten obiektyw. wiem gdyz dnia 29 VIII go zakupilem. pan powiedzial ze beda mieli tych obiektywow wiecej, poniewaz cos drgnelo w temacie dystrybucji i beda zamawiac, fakturowac itp. Polecam ten sklep.

Romek napisał/a:
Pentax DA 50-200 jest w kraju gdzieś dostępny (nowy) w cenie nie przekraczjaćej 800 zł. I ile się ew. oczekuje na niego

Cena tego szkla to ok 950zl (moge sie mylic). w fotoceny.pl, przy kupnie aparatu dostalem ten obiektyw za 850 zl, i byl od reki

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Cytat
Cena tego szkla to ok 950zl
przy takiej cenie zdecydowanie polecam zaoszczędzic 100zł i kupic sigme 70-300 ale wszystko zależy od potrzeb.
Obecnie robię test Sigmy i Pentaxa i uważam że nie wart tak przepłacac żeby kupić P.

Arczibandit  Dołączył: 25 Maj 2007
Cytat
Pentax DA 50-200 jest w kraju gdzieś dostępny (nowy) w cenie nie przekraczjaćej 800 zł. I ile się ew. oczekuje na niego

Cena tego szkla to ok 950zl (moge sie mylic). w fotoceny.pl, przy kupnie aparatu dostalem ten obiektyw za 850 zl, i byl od reki

Aster wystawił dziś 7 sztuk na allegro.
890 zł + 20/33 zł wysyłka.
Ale za to 2 lata gwarancji i obiektyw po 2 dniach w domu, a niewiadomego pochodzenia allegrowe używki chodzą po 700 zł.

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
Arczibandit napisał/a:
i obiektyw po 2 dniach w domu
Myślę, że po 2 miesiącach czekania na pojawienie się owej "perełki" większość nabyła Sigmę, a może każdy liczy na spadek ceny, bo ofert kupna szt. 1 na 180 oglądających. ;-)

Skocz do: