zenza  Dołączył: 22 Kwi 2006
Ta noc poślubna , to troszke dewiacja jak dla mnie. A co do ilości fotografów robiących analogami- ja właśnie zamierzam sobie kupić analoga do takich celów, bo jednak co 2 body to nie jedno a na cyfrę mnie nie stać:)

hamster  Dołączył: 11 Paź 2006
to już nie ma znaczenia czy by była kamasutra czy nie (jestem człowiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;-) ) Jak wspólnie oglądaliśmy te 1800 fotek to flaki z olejem to mało powiedziane.

msnight  Dołączył: 28 Sie 2007
Żeby nie zaczynac nowego tematu ;-) Jak się spisuje z KaDyszką tamron 28-75/2.8 ewentualnie sigma 24-70/2.8? chodzi mi przede wszystkim o celnośc i szybkośc AF?

gator  Dołączył: 24 Kwi 2007
mam sigme 28-70/2.8 (starą i zwykłą- sa jeszcze EX lub DF ) AF jest dosc wolny, co do jakosci zdjec to uwag nie mam (ale brakuje jej troche do 70/2.4 lub F50/2.8). Co do Tamrona 28-70/2.8 to raczej to samo co sigma.

Lepszym szklem od tych dwoch jest Tokina 28-70/2.6-2.8 AT-X Pro II i na takie zamienie swoja sigme.

BTW: wracajac do tematu, to nie bardzo rozumiem ludzi ktorzy uwieczniaja swoja noc poslubną - czemu to ma sluzyc ?

gator napisał/a:
Tokina 28-70/2.6-2.8 AT-X Pro II
a skąd można ją skombinować? bo po sklepach szukam i jakoś nie bardzo.
gator napisał/a:
BTW: wracajac do tematu, to nie bardzo rozumiem ludzi ktorzy uwieczniaja swoja noc poslubną - czemu to ma sluzyc ?

eee tam; plotka

gator  Dołączył: 24 Kwi 2007
takie szklo tylko uzywane i trafia sie mniej wiecej 2-3 na rok (i to nie na badziewnym allegro)

gilby  Dołączył: 28 Lut 2007
Cytat
mam sigme 28-70/2.8 (starą i zwykłą- sa jeszcze EX lub DF ) AF jest dosc wolny, co do jakosci zdjec to uwag nie mam (ale brakuje jej troche do 70/2.4 lub F50/2.8). Co do Tamrona 28-70/2.8 to raczej to samo co sigma.

Lepszym szklem od tych dwoch jest Tokina 28-70/2.6-2.8 AT-X Pro II i na takie zamienie swoja sigme.

czytałem, że ta tokina na analogu jest super z cyfrą słaba bardzo jest.

gilby

gator napisał/a:
takie szklo tylko uzywane i trafia sie mniej wiecej 2-3 na rok (i to nie na badziewnym allegro)
no to lipa; grzybobranie to nie mój sport

qameleo  Dołączył: 04 Wrz 2007
witam, ja 2 tyg temu robiłem fotki kasetka z kitowym 18-55 ale tylko wesele ponad 600 fot, w kościele niestety to za świadka robiłem, fotografa to mieli heh - kamerzysta który oprócz kamerki bawił się nikonem chyba d40 lub d70 (niepamietam) wszystko robił na auto a zdjęcia z kościoła to zrobił wycinki z filmu, faktycznie na ekranie tv to wygląda hm ok, fotki z pleneru wg mnie - jak na kogoś kto co tydz foci takie imprezki to porażka (nawet niewiedział jak ustawiać parę młodą, prosił by coś sami wymyślali :) ), w czasie rozmowy z nim wyszło że nikona ma ok roku, ale nie zna żadnych jego fcji :)

za kamere plus fotek max 100 bo nie liczyłem - 1000zł i to jeszcze po znajomości

qameleo napisał/a:
za kamere plus fotek max 100 bo nie liczyłem - 1000zł i to jeszcze po znajomości
buhahaha
można się zorientować że dziś to tak bywa, ale mogło być gorzej :-P

corn  Dołączył: 02 Wrz 2007
Masz racje PAWELB, z tym "b) Skierować flesz do góry i odbijać światło od odbłyśnika/rozpraszacza, który odsunie źródło światła od osi obiektywu, i zwiększy jego powierzchnię, tym samym zmiękczając światło. Niestety, jeżeli nie masz specjalnego uchwytu na flesz, raczej odpada w tym scenariuszu robienie ujęć portretowych bo cień z boku chyba źle by wyglądał. " ostatnio robiłem w średnio jasnym kościele fakt, że 14-45 DA i FGZ540 ale jak skierowałem lampę do góry i założyłem odbłyśnik w kształcie duuuuuużego lizaka ze styroporu (to taki cienki styropian nalepiony na aluminiową folię) oczywiście matową stroną do księdza to z 350 fotek wy.... rzuciłem tylko ok. 20 i to nie tych z kościoła , a pozowanych w plenerze.
A hamster niech czyta i zobaczy po następnym razie czy mu tego nie pisałeś.
pawelb,

[ Dodano: 2007-09-18, 21:29 ]
a lizak mocuję gumkami recepturkami do lampy

qameleo  Dołączył: 04 Wrz 2007
hamster, i co w końcu wyszło z twoich zakupów i zdjęć ślubnych, możesz coś pokazać ? :-)

Skocz do: