Wszystko jest względne. Ja bym swojego za tyle nie sprzedał.irek83 napisał/a:sporo jak za używane obiektywy.
irek83 napisał/a:Oj, sporo jak za używane obiektywy
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
A to do czego służy przycisk oznaczony jako CLAMP? Myślałem że to limiter.Pentagram napisał/a:Przesada.
Oba go nie mają.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:Hmmm... Zawsze sądziłem, że to zegarowy wyłącznik światła (ClockLAMP) i zastanawiałem się po jaką cholerę dali taki bajer w obiektywie...
K-5, K20D kit WR, F 28/2.8, FA 35/2 AL, FA 50/1.4, K 55/1.8, DA 55-300, DA 70/2.4 Ltd, M 85/2, A 100/2.8, A 100/4 macro, K 150/4, F * 300/4.5, CZ Planar T* 50/1.7, Porst 55/1.4(M42), Pentacon 50/1.8(M42) , Pentacon 100/2.8(M42)
Pentagram napisał/a:Do blokowania ostrości na konkretnej odległości.
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Grzechotnik napisał/a:A po co się pchać w DA skoro za tą samą cenę masz F czy FA?
Pentax
Pentagram napisał/a:U mnie od nowości, po przełączeniu CLAMP, skala ostrości ani drgnie. Oczywiście MF.
bakulik napisał/a:Po włączeniu ma służyć do zwiększenia oporu obrotu pierścienia przy manualnym ustawianiu ostrości, chociaż użytkownicy twierdzą, że różnica jest niewielka.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();