Farin  Dołączył: 27 Sty 2009
  Serwis Pentax w Warszawie
Witam,
mam pyłki na matrycy w swoim K200D, których nie mogę usunąć podmuchem z gruszki. Chciałbym oddać aparat na czyszczenie do serwisu - proszę o namiary na serwisy w Warszawie, które obsługują Pentax? (pisałem do kilku firm, ale niestety nie obsługują tego systemu).

Z góry dziękuję

Prakticant  Dołączył: 12 Gru 2014
  Re: Serwis Pentax w Warszawie
A próbowałeś u p. Bieńka w Al. Jerozolimskich (tak mniej więcej vis-a-vis dworca Warszawa-Ochota, obok tureckiej wieży Reform Plaza)?

-----
Farin napisał/a:
Witam, mam pyłki na matrycy w swoim K200D, których nie mogę usunąć podmuchem z gruszki. Chciałbym oddać aparat na czyszczenie do serwisu - proszę o namiary na serwisy w Warszawie, które obsługują Pentax? (pisałem do kilku firm, ale niestety nie obsługują tego systemu).

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Do wyczyszczenia matrycy nie trzeba znać systemu. Zapewne jakbyś wszedł z aparatem, do tych co odmówili, wyczyściliby na poczekaniu.

Andrzej 58  Dołączył: 01 Maj 2014
BT foto al. Armii Ludowej 12 - wchodzę, daję aparat, kwadrans gawędzę z szefem, dostaję aparat, 30 zeta płacę i adieu... nie bardzo rozumiem problem "systemu" ;-)

Przemas  Dołączył: 11 Gru 2006
Ja tam czyszczę matrycę metodą Dady - Lenspen - do matryc i gotowe - szybko tanio i skutecznie :)
Polecam temat o czyszczeniu matryc: http://pentax.org.pl/view...nspen&start=660

Skocz do: