A w jaki sposób świadomie chciałbyś wypróbować tego kundelka na MZ-Sie?jorge.martinez napisał/a:trzeba wypróbować DA70 jakiejś normalnej sytuacji, na cyfrze i na MZ-Sie i tyle.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:A w jaki sposób świadomie chciałbyś wypróbować tego kundelka na MZ-Sie?
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
jorguś71 napisał/a:Odnośnie poz. nr 3 - takie moje subiektywne spostrzeżenia:
- słaba ostrość przy przysłonie 2,8 (od 4.0 - ostry, 5,6 żyleta) - tu porównuję do
Pentax SMC F 50mm f/2,8 macro który jest bardzo ostry już od 2.8 (genialne szkło),
FF, Crop / Klisza, Cyfra / 12mm - 400mm
Przecież będzie działał. To że nie ma trybu Av, nie znaczy że aparat nie steruję przesłoną. Trochę upierdliwie ale z priorytetem czasu też da się robić zdjęcia.Michu napisał/a:A w jaki sposób świadomie chciałbyś wypróbować tego kundelka na MZ-Sie?
K-3+18-55ALWR, SMC F70-210, SMC F-50, SMC F 35-70
To tego się trzymaj Jak sobie przypomnę, że moje najlepsze zdjęcia z ludźmi w kadrze wykonałem właśnie tym obiektywem, to mi się aż ciepło na sercu robi.Jacekzkl napisał/a:Mam smc f 50 f1.7
NAFO expansion is non-negotiable
Pentax
Jacekzkl napisał/a:Co byście polecili na dziś do 1000 zł na portetówkę do K3? Mam smc f 50 f1.7, smc f35-70 oba mają ciekawy bokeh. Czy jest coś lepszego od tej 50tki w cenie do 1000 pln?
K1-II, poprzednio K-70 (kupiłbym jeszcze raz!), kiedyś w przeszłości Canon
Nie wiem jak inne egzemplarze, ale ten który posiadałem miał potworne aberracje. Jeżeli miałby to być manual w okolicy 85mm, to jednak Samyang. Ale jeżeli mówimy o K-3 (czyli APS), to osobiście skłaniałbym się bardziej w okolice ogniskowej 50mm, a tutaj F/FA 50/1.7 chyba nie ma konkurencji w tym przedziale cenowym.gebi napisał/a:Możesz jednak upolować SMC-M 2/85mm w podanym budzecie.
Pentax
Lepiej zobaczyć coś raz, niż słyszeć o tym tysiąc razy.
https://www.instagram.com/remikrmk/
rmk napisał/a:coś pomiędzy 40 a 90mm
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pentax