Ekajana  Dołączył: 30 Lis 2006
A takie coś warto?
http://www.biedronka.pl/p...ablet-graficzny

Nieco więcej informacji w filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=LY0v5cb3Y4E

romeck  Dołączył: 18 Lut 2011
Kolega ma 9 lat?
:)
4,9 cala przekątnej to powierzchnia (sinus-cosinus-alfa) robocza mniej (!) niż 9x12cm.
Minimum konfortu do zdjęć to 15x20cm powierzchni roboczej, plus przyciski na tablecie (ja mam 34, nie muszę klikać w klawiaturę ani rozwijać menu na ekranie - wystarczy "pacną" rysikiem na skraj tablety (17 sam programuję, może to być np. często używana funkcja, jak np. "krzywe").

Ekajana  Dołączył: 30 Lis 2006
Czyli rozumiem nie bardzo. Wydawało mi się, że powierzchnia robocza zależy od skali powiększenia zdjęcia na monitorze, ale fakt, tak czy inaczej może być przymało. Nie mam o tym pojęcia, więc zapytałem gdyż zauważyłem w B, taki gadżet w małej cenie, a czasem w tego typu sklepach coś nierogiego okazuje się całkiem niezłe. Ale ok, dzięki za radę - nie kupuję. :-D

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Generalnie mało który sprzęt z biedronki nie jest szrotem :-)

Jak tablet to tylko Wacom !

Może być najtańszy bambo czy cóś.

Sam posiadam bambo i mogę go śmiało polecić...

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
romeck napisał/a:
Minimum konfortu do zdjęć to 15x20cm powierzchni roboczej

Jak dla kogo. Ja mam od dawna 9x15cm i mi wystarcza w zupełności. A wykożystuję nie tylko do zdjęć. Powierzchni brakuje tylko jak bym chciał przejść na drugi monitor.

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Zakup Wacoma to najlepsza opcja.
Działa nawet w Ubuntu i można w promocji dokupić soft do malowania Corela za 49 zł...

Markus napisał/a:
Generalnie mało który sprzęt z biedronki nie jest szrotem :-)

Ale dla kilkulatka (7-10 lat) to może być rozwiązanie wręcz idealne. W szkole na informatyce uczą na windowsowym Paincie, taki tablecik jest w-sam-raz.

errorbypixel  Dołączył: 07 Kwi 2014
Ja posiadam Wacom'a Bamboo 3 P&T. Faktem jest, że kupowałem go kilka lat temu.
Jedynymi mankamentami są: zły układ przycisków na Pen'ie i strasznie szybko się rysuje powierzchnia.
Poza tym polecam Wacom ;)
Rafi napisał/a:
Bo errorów ten nie popełnia, kto pikseli nie obrabia

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Ekajana, nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale zerknąłem na zdjęcie tabletu, który pokazywałeś i od razu piórko skojarzyło mi się z tabletem marki (za przeproszeniem) HUION. Zerknąłem na ich stronę firmową i rzeczywiście mają identyczny (z wyglądu) tablet o numerze H420. Niestety te 4,9cala, które pokazują na filmiku z reklamy chyba nie jest zgodne z rzeczywistością, bo na tablecie zaznaczone są jakieś ograniczniki, czytając specyfikację tego ...H420 obszar roboczy ma wymiary 4,17x2,23cala więc około 10,6x5,7cm boję się, że to troszkę mało.
Dlaczego się tak rozpisałem? Bo pół roku temu trafiłem na entuzjastyczne recenzje tabletu Huion H610, gdzie autor recenzji wręcz twierdził, że lepiej mu się na nim pracuje niż na Intuosie, a tablet z wysyłką kosztuje około 250zł (cena Wacoma Bamboo a obszar roboczy większy bo 10x6cali, czyli już konkretny). Inna sprawa, że niektórzy ludzie zgłaszali problemy ze sterownikami, czasem trzeba zainstalować ponownie, nie we wszystkich programach wykrywana jest siła nacisku itp.

Nieostry  Dołączył: 08 Kwi 2010
Gdyby kogoś interesowało to dziś na iBOOD jest Wacom Bamboo Pen & Touch
za 154,9 zł razem z wysyłką
http://www.ibood.com/pl/p..._z_multi-touch/

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Się bardzo zastanawiam nad tym Bamboo. Niekoniecznie do fotografii, ale może się córce spodoba komputero-rysowanie?

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
Mam i od czasu do czasu uzywam. Zdecydowanie warte rozwazenia w tej cenie (~125PLN). Sam zaplacilem chyba 240PLN i wcale nie uwazam, ze przeplacilem.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Ech, spóźniłem się bo wzięły były tablety wyszły :-/ Nic, żyłem do tej pory bez, więc przeżyję do następnej okazji. Albo i jeszcze kolejnej... ;-)

Atimis  Dołączył: 22 Lut 2009
Tak z ciekawości - słyszałem że w Biedronce ma być od jutra sprzedawany w dość niskiej cenie tablet One by Wacom. Czy jest ktoś na tyle obeznany i odpowie mi na pytanie czym ten model różni się od Intous Pen ?

Pochwalę się prezentem od Dzieciątka*.

Wacom INTUOS Pro S

:)

*Na Śląsku prezenty pod choinkę przynosi Dzieciątko Jezus.
Św. Mikołaj "pracował" w nocy z 5. na 6. grudnia :)
A w takiej Hiszpanii prezenty przynoszą dopiero dzisiaj, 6. stycznia, Królowie Trzej...

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Chyba mi się kalendarz późni ;-)

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
Czasem krąży też Gwiazdor albo jego wschodni brat, Dziad Mróz ;-)

Marooned napisał/a:
Czasem krąży też Gwiazdor albo jego wschodni brat, Dziad Mróz ;-)

Dziad Moroz i Gwiazdor wyjechali z Polski ostatnim wagonem wraz z sołdatami radzieckimi...

[ Dodano: 2015-01-06, 18:14 ]
plwk napisał/a:
Chyba mi się kalendarz późni ;-)

Znaczy się - juliański i dziś jest Boże Narodzenie? :)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Raczej wigilia Bożego Narodzenia ;-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Nie wiem jak Dziad Mróz, ale proszę mi nie obrażać wielkopolskiego Gwiazdora i nie łączyć go z Rosją

Skocz do: