espresso napisał/a:System X jest od 3 lat zaledwie a ma już ciekawy zestaw szkiełek, co jedno to lepsze. Nie słyszałem do tej pory aby jakiś model był nieudany, aby mieli problem z jakością/powtarzalnością. Owszem, ceny Ale miałem okazję kupić obiektywy Pentaxa które tanie nie były a okazały się... ale nie będę się powtarzał.
tak sobie chodzę i pstrykam... i pstrykam...
TM_Mich napisał/a:
...
zbędna? można ją zawsze WYŁ. Nigdy mi się to nie zdarzyło.TM_Mich napisał/a:f/2.8 stabilizacja często jest zbędna
MX, ME i same stare manuale.
Polecam www.tomaszmichalski.com
TM_Mich napisał/a:Zauważyłem, że w pewnym przedziale prędkości migawki z włączoną SR miałem poruszone zdjęcia.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
TM_Mich napisał/a:w pewnym przedziale prędkości migawki z włączoną SR miałem poruszone zdjęcia
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Enzo napisał/a:W okolicach 1/2000 SR potrafi zepsuć zdjęcie.
...piękne są tylko chwile...
Zenit 12xp + Helios, Jupiter i inne,
K200, K3 II, kit II, DA 15/4, DA 35/2,8, S 50/1,4, DFA 100/2,8, DA*60-250/4 + HD1,4 AW, AF 540 FGZ
kazio napisał/a:Przy takim czasie to nawet chyba nie trzeba włączać
kazio napisał/a:czy jej pracę powinno być jakoś "słychać"?
Enzo napisał/a:w K-200D nie masz tej opcji więc sobie nie posłuchasz.
K200, K3 II, kit II, DA 15/4, DA 35/2,8, S 50/1,4, DFA 100/2,8, DA*60-250/4 + HD1,4 AW, AF 540 FGZ
kazio napisał/a:cały czas coś "słyszalnie" tarmosiło wewnątrz
Enzo napisał/a:kazio napisał/a:cały czas coś "słyszalnie" tarmosiło wewnątrz
To tarmoszenie słychać podczas przechylania aparatu. Podczas fotografowania nie wydaje żadnych dźwięków.
K-1 |K-5 | MeSuper | F28/2.8 | M40/2.8 | F50/1.7 | FA100/2.8 macro | DA12-24 | DA16-45 | DA18-55WR | DA55-300 | Vivitar 28/2.8 | m42 | slik340dx | flickr
Esspreso napisał/a:
...
Mam udane zdjęcia przy 400mm i czasie w okolicach 1/20sTM_Mich napisał/a:Mam zawsze wyłączoną.
espresso napisał/a:Zajrzyj w wizjer X-T1, albo nawet X30. Więcej w optyczny nie będziesz chciał zaglądać
dargry napisał/a:U mnie nie wydaje żadnych dźwięków ani przy filmowaniu ani przy zdjęciach
espresso napisał/a:Zajrzyj w wizjer X-T1, albo nawet X30.
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
TM_Mich napisał/a:Ja też :)
Tylko pozostaje gratulować stabilnej ręki (bo zapewne nie miałeś na uwadze statywu)
espresso napisał/a:pomiędzy X100 a nawet X30 jest spora różnica na korzyść tego drugiego.x4rd napisał/a:EVF w x100 jest niezły
espresso napisał/a:Zajrzyj w wizjer X-T1 [...] Więcej w optyczny nie będziesz chciał zaglądać
CzareK
dargry napisał/a:cenę też wywalili za wysoką
Enzo napisał/a:dargry napisał/a:cenę też wywalili za wysoką
Ponieważ jak wieść niesie - oni słuchają fotografów.
greentrek napisał/a:espresso napisał/a:Zajrzyj w wizjer X-T1 [...] Więcej w optyczny nie będziesz chciał zaglądać
Zajrzałem... nadal chcę patrzeć w optyczny K-5 [Kiedyś wcześniej spoglądałem w NEX-7, to była dopiero porażka]