grażyna  Dołączyła: 18 Sty 2015
w tym urządzeniu lub na dysku moze występowac problm z niektorymi plikami.Moze się to zdarzyc w przypadku usunięcia urządzenia lub dysku przed zapisaniem w danej lokalizacji wszystkich plików.
SKANUJ I NAPRAW
KONTYNUUJ BEZ SKANOWANIA

Tyle się pojawilo jak teraz podłączylam właczony aparat do komputera

[ Dodano: 2015-01-18, 22:27 ]
Kartę sformatowała i nic.
Z poziomu aparatu wszystkie zdjęcia są widoczne

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Obawiam się, że wiele więcej zdalnie, na odległość nie wymyślimy. Jeśli podgląd zdjęć na karcie jest, tzn, że zapis działa. A co dalej się dzieje to trudno zgadnąć.

czy znajcie moze jakies miejsce,osobę w stolicy która podjęła by się tego od ręki bez oddawania do serwisu i oczekiwania???

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Może jakiś warszawiak się odezwie.

będę zatem oczekiwala...
za wszelkie dotychczasowe dziękuję

Antoni  Dołączył: 27 Maj 2014
Jak karta jest w laptopie to pokazuje, że jest ileś tam zajętej powierzchni i ileś tam wolnej? Czy całkiem jako pustą?

Pokazuje jako calkiem puste

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Jeśli to nie problem zapisu K200d to może program na PC potrafi zapisać zdjęcie ? Pentaksowy Remote Assistant chyba nie działa z K200 ale http://pentax.org.pl/view...ighlight=tether pokazuje jako obsługiwany . Może wystarczy do czasu wizyty w serwisie .

Antoni  Dołączył: 27 Maj 2014
Podpinając pendrive w różnych miejscach łapałem wirusa, który ukrywał po prostu całą zawartość, ale wtedy wyświetlało mi jednocześnie, że część pamięci jest zajęta. Wtedy pisało się krótki program który odkrywał pliki, ale skoro mówisz, że pokazuje kartę jako pustą to nie wiem czy podziała, bo nie ma co odkryć. :-|

Wpisz w notatniku poniższe 3 linijki i zapisz jako fix.bat. W miejsce litery "j" literę dysku karty.

j:
attrib /d /s -s -h j:\*
PAUSE

Makler  Dołączył: 09 Mar 2009
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem? Po odpięciu od kompa i powtórnym włożeniu do aparatu zdjęcia się na wyświetlaczu wyświetlają?
Jeśli tak to może być rzeczywiście jakieś złośliwe oprogramowanie (coś w rodzaju wirusa), który ukrywa oryginalne foldery.
Może na wszelki wypadek przeskanuj komputer programem ADWCleaner.
https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/
Powyłączaj wszystkie programy i wepnij kartę do kompa, program zrestartuje system jak skończy usuwać.

Oddalam dzisiaj aparat do serwisu.zobacze co powiedza..naoisze aby byla jakas wskazowka dla kogos z podobnymi problemami

Skocz do: