K10D | MZ-5n | MZ-M
szpajchel napisał/a:
Chodzi mi o to, czy da np. się korzystać z dobrodziejstw MPI, czy też zarezerwować dla każdego rdzenia odpowiednia ilość pamięci, wskazać palcem, który rdzeń ma coś zrobić.
"Jeśli twoje zdjęcia nie są wystarczająco dobre, to znaczy że nie masz odpowiednio dużego zuuuma"
szpajchel napisał/a:Czyli 8 węzłów.
Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
SeizeThePicture napisał/a:szpajchel napisał/a:Czyli 8 węzłów.
Będę się upierał przy WĄTKACH.
szpajchel napisał/a:A wczoraj sobie przypomniałem, że kiedyś były płyty dwuprocesorowe. I są nadal, czyli teoretycznie można by coś takiego skompresować do poziomu Dual Quad cośtamcośtam. Taki Xeon na ten przykład. Czyli zamiast zabawy z pleksi, śrubami, zasilaczami itd, wszystko wsadzić do obudowy pasującej wymiarami i możliwościami wentylacji/chłodzenia do takiej dwuprocesorowej płyty.
"Jeśli twoje zdjęcia nie są wystarczająco dobre, to znaczy że nie masz odpowiednio dużego zuuuma"
ClicoFantastico napisał/a:Czyli chcesz 2 czterordzeniowe procesory na jednej płycie, czyli de facto pojedynczy 8 rdzeniowy komp ?
K10D | MZ-5n | MZ-M
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, zatem
jeżeli nie ma rozwiązania to nie ma problemu.
SeizeThePicture napisał/a:szpajchel napisał/a:Czyli 8 węzłów.
Będę się upierał przy WĄTKACH.
Pełna torba śmieci, może by się nauczyć zdjęcia robić?
aflinta napisał/a:Są jeszcze procesory 6 rdzeniowe, a niedługo pojawią się 8 i 12 rdzeniowe (oczywiście mowa o x86) :)
K10D | MZ-5n | MZ-M
nie pomaga w uzyskaniu odpowiedzi.Cytatman screen
K10D | MZ-5n | MZ-M
mkotarba napisał/a:$ screen -DR
K10D | MZ-5n | MZ-M