K-5 II + kilka szkiełek
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
kitzat napisał/a:Cały czas się zastanawiam czy wysyłać czy nie, a czas mnie goni bo 12 maja wylot na tygodniowy urlop, z komunią po drodze.
Markus napisał/a:Ja bym sobie darował kalibrację krótkiego końca.
I spróbował kalibracji tylko na 75 i F 2.8.
Lubię puszki i szkła
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
K-r, K5 II , Metz 52 , Sigma , Tokina, Tair
Lubię puszki i szkła
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
K5 IIs + DA*55/1.4 + DA* 16-50/2.8 + DA35/2,4 + T 17-50/2,8 + YN-560III
W instrukcji do K-5 jest to ładnie opisane i nie potrzeba do tego pk_theter. Ja mam takiego Tamrona i funkcja kalibracji działa.Bubsztyk napisał/a:Pytanie mam jak się kalibruje w aparacie? Nie mam podświetlonej tej funkcji w menu. Gościu od którego kupowałem aparat mówił ze mogę to zrobić przy pomocy programu pk_theter ale jak to zrobic ?
Lubię puszki i szkła
ZbyszekB napisał/a:W instrukcji do K-5 jest to ładnie opisane i nie potrzeba do tego pk_theter. Ja mam takiego Tamrona i funkcja kalibracji działa.Bubsztyk napisał/a:Pytanie mam jak się kalibruje w aparacie? Nie mam podświetlonej tej funkcji w menu. Gościu od którego kupowałem aparat mówił ze mogę to zrobić przy pomocy programu pk_theter ale jak to zrobic ?
Pentax K5II
Sid Gotama napisał/a:czy chodzi o [Precyzyjna regulacja AF] str.128 ?
Sid Gotama napisał/a:Jeżeli tak to czy aby ta funkcja nie działa tylko z obiektywami Pentax, bo coś mi się o uszy obiło że z kundelkami to nie działa?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
hitman1986 napisał/a:Jeśli Tamron jest jeszcze na gwarancji, to zawsze możesz wysłać do nich szkło i puszkę i za darmo w ciągu kilku dni skalibrują Ci oni obiektyw do aparatu, abyś z mikroregulacji korzystać nie musiał.
plwk napisał/a:Sid Gotama napisał/a:czy chodzi o [Precyzyjna regulacja AF] str.128 ?
Za pomocą tej funkcji robi się korekcję AF w przypadku występowania BF/FF.
Sid Gotama napisał/a:Jeżeli tak to czy aby ta funkcja nie działa tylko z obiektywami Pentax, bo coś mi się o uszy obiło że z kundelkami to nie działa?
Z "kundelkami" nie działa Korekta obiektywu opisana na str. 220.
Pentax K5II